23948sdkhjf

Sunmark nyder godt af ren energi på Ærø

Da udvidelsen af solvarmeanlægget i Marstal blev godkendt, betød det øget omsætning og nye arbejdspladser hos leverandør af anlægget Sunmark.
Det er både lokale håndværkere og landmænd på Ærø, der kommer til at nyde godt af udvidelsen af solvarmeanlægget og den nye varmeproduktion med energipil ved Marstal Fjernvarme, skriver Fynske Medier.

Sunmark ansætter lokalt
Med et værksted i Marstal er Sunmark tæt på begivenhedernes centrum og virkomheden, med hovedkontor i Svendborg, skal da også levere både solfangeranlæg og alle tekniske installationer til udvidelsen.

- Det er en del af aftalen, at det så vidt muligt skal udføres lokalt. Det betyder, at det vil give omsætning og beskæftigelse på Ærø, siger direktør Hans Grydhøj, Sunmark til avisen.

Han oplyser, at virksomhedens underafdeling i Vietnam skal levere solfangerne, mens resten skal produceres i Marstal.

- Aftalen som totalleverandør på de tekniske installationer kan ikke andet end få betydning for bemandingen i Marstal, siger han.

Hans Grydhøj forventer, at skulle ansætte fire nye rørsmede, men han vil endnu ikke ud med helt præcis, hvor mange nye stillinger, der oprettes i kølvandet af ordren.

Udover nyansættelserne forventer Sunmark også at trække på ekspertisen fra en lang række lokale underleverandører for at kunne gennemføre sin del af projektet. Og her er der tale om både murere, tømrere og elektrikere.

Intet EU-udbud
Driftsleder Leo Holm forklarer, at Sunmark har fået aftalen på levering af anlæg og installationer uden at det skulle i EU-udbud. Det er ikke nødvendigt, når det er et EU-støttet projekt.

Han fortæller endvidere, at projektet er gået ind i planlægningsfasen, og at man allerede har holdt de første møder. Han forventer, at arbejdet kan gå i gang primo 2011.

Landmænd også i sving
Som nævnt er det ikke kun de lokale virksomheder, der vil kunne vækste på godkendelsen af udvidelsen. Også de lokale landmænd er der behov for.

Leo Holm er netop gået i gang med at hive aftaler om levering af pil hjem. Han fortæller til Fynske Medier, at han har fået lutter positive tilbagemeldinger.

Hver dag i vinterhalvåret skal Marstal Fjernvarme bruge 144 kubikmeter pil svarende til 1,5 lastbil. Leo Holm forventer, at anlægget til energipil er klar om to år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128