23948sdkhjf

Stigende interesse for husstandsvindmøller og mini-møller

Interessen for at opsætte husstandsvindmøller og mini-møller er markant stigende. Dansk Vindmølleforening advarer dog mod for dårlige vindmøller.
En minimølle på campingvognen eller en husstandsvindmølle i baghaven. Det er, hvad danskerne vil have. Hos Dansk Vindmølleforening mærker man en efterspørgsel som aldrig før, og derfor opfordrer man nu de kommende mølleejere til at holde vågent øje med kvaliteten, skriver P4 Østjylland.

Placering & en baglænsløbende elmåler
Den store interesse er ifølge direktør i Dansk Vindmølleforening Asbjørn Bjerre udsprunget af to ting.

Placering af en stor mølle ikke er helt så ligetil.

-Men små møller kan man placere hvor som helst, siger han til P4.

Derudover er der selvfølgelig det økonomiske aspekt.

- Det er rigtig interessant det, at have en lille mølle stående, så man kan lave sin egen strøm. Det er en rar fornemmelse, at når det blæser, så kan man se at elmåleren begynder at løbe baglæns, siger Asbjørn Bjerre.

Alt for mange dårlige møller
Asbjørn Bjerrre advarer dog de kommende vindmølleejere om at træde varsomt på markedet, der er præget af flere og flere firmaer, der fremstiller alt for dårlige møller, der ikke producerer nok energi set i forhold til prisen.

Det er også en af årsagerne til, at Dansk Vindmølleforening i dag afholder en temadag om mini- og husstandsvindmøller i Fredericia Messecenter. Så kan alle interesserede få råd og vejledning, inden pengene kommer op af lommen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079