23948sdkhjf
Annonce

Dansk Energi vil varmepumpe-forvirring til livs

Dansk Energi opfordrer til, at forbrugerinformation og rådgivning om varmepumper fremover samles på et centralt sted.
Forbrugerinformation om varmepumper findes, men det kan ifølge Dansk Energi være vanskeligt for forbrugerne at få det samlede overblik og rådgivning om varmepumper. Derfor opfordrer Dansk Energi til, at forbrugerinformation og rådgivning om varmepumper fremover samles på et centralt sted.

Branchen skal sørge for forenkling
Uheldige historier om billige luft-til-luft varmepumper, som forbrugere selv har været ude at købe, vidner om at der er behov for, at forbrugerne bliver bedre informeret om, hvordan de skal forholde sig, når de køber en luft-til-luft varmepumpe. Luft-til-luft varmepumper anvendes typisk til sommerhuse og er designet til at opvarme et rum – ikke et helt hus. Men for mange forbrugere er det vanskeligt at finde ud af, hvordan man sikrer sig, at den luft-til-luft varmepumpe man køber, også opfylder de behov man har.

- Man får, hvad man betaler for. Den regel gælder også for luft-til-luft varmepumper. Tommelfingerreglen er, at forbrugeren bør vide, hvilken varmeydelse varmepumpen kan levere samt have et overblik over, hvad det er man skal varme op. Derfor har branchen omkring varmepumper en opgave i at gøre det enklere for forbrugeren at finde frem til de nødvendige oplysninger og rådgivning, siger Richard Schalburg, chefkonsulent i Dansk Energi.

Centralisering er oplagt
I dag kan man finde gode nyttige informationer hos Varmepumpeordningen, Center for Energibesparelses hjemmeside, og Energistyrelsen hjemmeside, Men ifølge Richard Schalburg, bør man samle al information om alle typer varmepumper på ét centralt sted.

- Det siger næsten sig selv, at en varmepumpe ikke bare er noget, der tages ned fra hylden og sættes op på væggen. Det handler som forbruger om, at sætte sig godt ind i stoffet, og hvis man er i tvivl, bør man søge godkendt rådgivning. Vi kan kun opfordre kunderne til at tænke sig godt om, vælge kvalitetsprodukter og sikre, at der forligger dokumentation i form af en testrapport for det produkt, de køber, siger Richard Schalburg.

Han understreger, at man udover rådgivning, også bør få en godkendt installatør til at installere pumpen.

Læs også
Bygningsreglement dumper de dårligste varmepumper
Kaos præger markedet for varmepumper

Kommenter artiklen
Annonce
Annonce
Annonce
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
    Andre Nordiske Medier

    Nyhedsbreve

    Send til en kollega

    0.093