23948sdkhjf

Fjernvarmen rækker længere i Trekantområdet

Med indvielsen af en ny transmissionsledning i Kolding kan overskudsvarmen fra forbrænding af affald udnyttes langt bedre og i større omfang.
En ny 3,2 km lang transmissionsledning i Kolding forbinder Trekantområdets Affaldsselskab I/S (TAS) på Bronzevej til Trekantområdets Varmetransmissionsselskab I/S (TVIS) ved Central Skovparken.

Med den nye forbindelse kan affaldsvarmen fra TAS nu udnyttes i hele TVIS nettet, som foruden Kolding omfatter fjernvarmeanlæg i Vejle, Fredericia og Middelfart kommuner, skriver Dansk Fjernvarme.

Optimal udnyttelse
Det hidtidige ledningsnet fra TAS har forhindret en optimal udnyttelse af affaldsvarmen, idet det ikke altid har været muligt at afsætte den varme, som kunne produceres.

Ledningsanlægget omfatter også nye tilslutningsanlæg på affaldsanlægget og på Central Skovparken. TAS og TVIS har sammen investeret 57,6 mio. kr. i de nye anlæg, der er etableret fra september 2009 til juni 2010.

Med den nuværende produktionsenhed på TAS kan ledningen overføre 28 MW varme til TVIS systemet, men transmissionsledningen har en kapacitet på ca. 63 MW.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079