23948sdkhjf

Vestjyske Net kræver sikkerhed før udvidelse af elnet

Før elselskabet Vestjyske Net går i gang med at udvide elnettet i Ringkøbing-Skjern Kommune til vindmøller kræver selskabet en bankgaranti fra vindmøllebyggerne.
En udvidelse af elnettet til nye vindmøller i Ringkøbing-Skjern Kommune vil koste elselskabet Vestjyske Net 80 mio. kr. Derfor forlanger selskabet, at vindmøllebyggeren stille en sikkerhed for, at projektet bliver ført ud i livet, som f.eks. en bankgaranti, skriver ingeniøren.

Tilbageholdende med kilovoltstation
Vestjyske Net har derfor været meget tilbageholdende i forbindelse med etablering af en ny 150 kilovolts-station, der er nødvendig, for at nye vindmøller i Ringkøbing-Skjern Kommune kan komme på nettet og levere strøm.

Det betyder nu at 12 vindmøller, der skulle have været koblet på nettet inden for de næste par måneder, må vente op til tre år på en tilkobling.

- Det er jo et stort problem for de mølleejere, der er kommet i klemme, siger Asbjørn Bjerre, der er direktør i Danmarks Vindmølleforening, mens man hos Vestjyske Net mener, at det er vigtigt med en sikkerhed.

- Vi skal have en tilstrækkelig sikkerhed for, at der kommer vindmøller op, før vi kan investere. Det vil i givet fald være forbrugernes penge, som det i sidste ende går ud over, siger Poul E. Thomsen, der er direktør i Vestjyske Net.

Kommunens accept af projektet må være nok
Hos vindmøllejerne er der forståelse for, at netselskaberne kræver en vis form for sikkerhed, men samtidig mener man også, at fuldendt planlægning fra kommunens side af, må være et tilstrækkeligt grundlag for elselskabet at foretage en udbygning på.

Her er Poul E. Thomsen fra Vestjyske Net ikke enig.

- Hvis du kender lidt til kommunal planlægning, så ved du, at det giver rammerne, men ikke pligt til at gennemføre dem, siger Poul E. Thomsen, der kender til adskillige skrinlagte vindmølleprojekter, der ellers var blevet godkendt af kommunen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.579