23948sdkhjf

LORC-indvielse med prominente deltagere

Hos Skykon vækker det glæde, at LORC på Lindø har fået så fin en opbakning fra virksomheder, politikere og fremtrædende erhvervsfolk.
Onsdag kunne så prominente herrer som statsminister Lars Løkke Rasmussen og Poul Nyrup Rasmussen indvie Danmarks nye center for forskning, udvikling, test og demonstration af teknologi til udvinding af grøn energi på havet, LORC på Lindø.

I dag glæder kommerciel direktør hos Skykon, Niels Brix sig over, at ideen der oprindeligt er udklækket i hans hoved, tiltrækker så stor opmærksomhed og opbakning fra både virksomheder, politikere og andre interessenter.

- Da vi sidste efterår forhandlede med Lindø om at etablere et R&D Center, kunne vi straks se at faciliteterne på Lindø var som skabt til noget andet og langt større. Og så var kimen til LORC ligesom lagt, fortæller han til Energy Supply og fortsætter:

- Det er gået stærkt – fra idéstadie til den endelige indvielse i går – er der knapt gået et år.

Fremtrædende personligheder blåstempler LORC
Bestyrelsen for LORC består i dag af en række fremtrædende personligheder, der i høj grad skal være med til at sætte fokus på udvikling og test af grønne løsninger offshore. På listen over bestyrelsesmedlemmer finder man ud over Poul Nyrup Rasmussen repræsentanter fra både Wave Star A/S, Vattenfall, Dong Energy, Siemens Wind Power, Vestas Offshore og Vindmølleindustrien.

- Det viser jo at Danmark har manglet et center som LORC, og at der er et reelt potentiale for et testcenter på Lindø. Ellers ville de jo ikke have stillet op, siger han.

Indvielse og hvad nu?
Nu er snoren klippet og LORC indviet, og hvad skal der så ske med det videre arbejde?

- Hos Skykon har vi skabt en base for udviklingen af fundamenter til havvindmøller og derudover bliver det spændende at se hvad de andre virksomheder, der har lagt billet ind her på Lindø, byder ind med, men det vil fremtiden jo vise, slutter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08