23948sdkhjf

PensionDanmark bliver medejer af Nysted Havmøllepark

PensionDanmark køber 30 % af Nysted Havmøllepark for en kontant købesum på 0,4 mia. kr. Samtidig køber Dong E.On ud og videresælger andelen til PensionDanmark.
Dong Energy køber E.On's 20 procent ejerandel og videresælger den til PensionDanmark for 0,3 mia. kr. Samtidig erhverver PensionDanmark 30 % af mølleparken til en sum af 0,4 mia. kr. Herefter vil Dong Energy og PensionDanmark hver eje 50 procent af Nysted Havmøllepark, og Dong Energy vil fortsat være ansvarlig for driften af parken.

Baner vej for investering af pensionsmidler
- Vi er meget glade for, at PensionDanmark har ønsket at investere i vedvarende energiproduktion, og vi håber, at aftalen kan bane vej for lignende investeringer af pensionsmidler. Samtidig ser vi det som en anerkendelse af Dong Energy's unikke kompetencer inden for drift af havmølleparker, siger Anders Eldrup, administrerende direktør i Dong Energy.

- PensionDanmark er det første pensionsselskab, der indgår en direkte aftale med en stor dansk industriel partner inden for dette område. Vi tror, at modellen kan blive et gennembrud for investeringer af pensionsmidler i stor skala i bl.a. grøn teknologi og anden infrastruktur i Danmark, siger administrerende direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Som en del af aftalen stiller DONG Energy overfor PensionDanmark en driftsgaranti og modtager til gengæld en større del af driftsoverskuddet hvis elprisen stiger i forhold til det nuværende elprisniveau.

Om Nysted Havmøllepark
Nysted Havmøllepark er beliggende syd for Lolland. Parken har en kapacitet på 165,6 MW og har siden idriftsættelsen i 2003 i gennemsnit leveret omkring 570 GWh vedvarende energi om året, svarende til omkring 140.000 danske husstandes årlige elforbrug.

Transaktionen er betinget af godkendelse hos konkurrencemyndighederne.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156