23948sdkhjf

Officiel åbning af LORC med fokus på grøn vækst

Vækst og Danmarks fremtid som førende nation indenfor vedvarende energi vil stå som to centrale temaer på konferencen, der i dag markerer den officielle åbning af LORC’s faciliteter i Lindø Industripark.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen, som er dagens hovedtaler, mener, at den økonomiske situation stiller helt nye krav til vækstskabelse:

- Det nye vilkår er, at vi meget mere skarpt skal fokusere på, hvordan vi igen får tjent penge til Danmark, som er forudsætningen for varig velfærd. Regeringen har skarpt fokus på at skabe arbejdspladser og vækst – og på at få alle områder med i udviklingen, siger Lars Løkke Rasmussen.

LORC er Danmarks nye center for forskning, udvikling, test og demonstration af teknologi til udvinding af grøn energi på havet. Centret er etableret af en række af de største danske virksomheder indenfor produktion af vedvarende energi på havet, og ambitionen er at skabe et globalt førende udviklingscenter. I branchen står samarbejde og fælles udvikling centralt i forsøget på at skabe ny grøn vækst:

- Fremtidens vindmøller bliver kæmpestore. Vi skal derfor udvikle nye, mere effektive måder at opstille og vedligeholde møllerne på. Det er særligt vigtigt, når vi taler om de store parker på havet. I dag har vi en førerstilling på vindområdet og kun gennem nytænkning og samarbejde kan vi fastholde den, siger Anders Eldrup, adm. direktør hos Dong Energy og en af de drivende kræfter i LORC’s bestyrelse.

En af verdens største testbænke
LORC’s bestyrelsesformand, tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen glæder sig over startskuddet for LORC’s mange udviklingsprojekter. Opbygningen af en af verdens største testbænke til afprøvning af vindmøllers mekaniske og elektriske komponenter er i fuld gang, og LORC er involveret i flere projekter, der har to klare, fælles mål: at bringe omkostningerne på energiudvinding ned samt at styrke industriens muligheder for at skabe vækst.

LORC er etableret med private midler og har fået støtte til opstarten fra Fornyelsesfonden og Syddansk Vækstforum til omstilling i hårdt ramte områder. Det handler om at skabe vækst og nye arbejdspladser for de mange, der mister deres job i forbindelse med lukningen af Lindøværftet.

- LORC vil være kimen til en turn-around fra værft til center for vedvarende offshore energi. LORC Videns- og Testcenter skal ganske enkelt være den magnet, der trækker branchens små og store virksomheder til Lindø for at etablere produktion. Oven i hatten får Danmark et center, som kan sikre, at vi bevarer vores førerposition i branchen, siger Poul Nyrup Rasmussen.

200 virksomhedsledere og samarbejdspartnere fra relevante organisationer og myndigheder er tilmeldt arrangementet, som markerer åbningen af LORC’s faciliteter på Lindø og foregår fra 13 – 17.30 onsdag hos LORC og Lindø Industripark.
Læs mere om: LORC
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094