23948sdkhjf

Forbedret biogas til naturgasnettet

Thorsø biogas og AgroTech indgår samarbejde om opgradering af biogas til ren svovlfri metan. Måske er den nye metode teknisk og økonomisk attraktiv for biogasanlæg.
Opgradering af biogas til ren svovlfri metan er attraktivt, fordi det vil gøre det muligt at tilkoble et biogasanlæg til det eksisterende naturgasnet uden at skulle gå på kompromis med gassens kvalitet.

Biogassen indeholder nemlig ca. 30-40 % kuldioxid , der nedsætter gassens brandværdi, og belaster lagerkapaciteten for biogassen. Dette medfører større anlægsudgifter og mindre fleksibilitet i driften.

Det skal den nye teknologi prøve at afhjælpe.

Fjerner kuldioxid og svovlbrinte
Seniorkonsulent Bjørn Hjortshøj Andersen, der leder projektet, forklarer:

- Projektet går ud på afprøve en ny teknik til opgradering af biogas, der fjerner kuldioxid og svovlbrinte i én og samme proces. Anlægsforbedringer skal gøre det muligt at holde udgiften til denne rensning på under én krone pr. kubikmeter. Hvis det fungerer som forventet, vil biogasanlæggene have forbedrede muligheder for at bruge naturgasnettet til distribution og derved opnå en forbedret rentabilitet, fordi de bedre kan lagre biogassen og undgå varmespild ved elproduktion i sommerhalvåret.

Analyser af gaskvaliteten
AgroTech leverer procesteknisk viden indenfor biogas og kemiske enhedsoperationer. Desuden udføres kemiske og fysiske målinger og analyser af gaskvaliteten. Endelig bidrager AgroTech, sammen med underleverandører, med rådgivning om opbygning og opstilling af pilotanlægget.

Anlægget opstilles hos Thorsø Biogas, der står for drift og løbende forbedringer i testperioden.

Fakta om projektet
Projektet opstartes i oktober 2010 og er støttet af Rådet for Teknologi og Innovations (RTI) Ny Videnkuponordning med DKK 100.000. Den øvrige del finansieres af partnerne i projektet.

Pilotanlægget forventes at stå klart i efteråret 2010 og projektet afsluttes i foråret 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125