23948sdkhjf

Amerikaner overvejer elbil-fabrik i Danmark

Danmark har så stort potentiale inden for elbiler, at en amerikansk producent overvejer at placere en samlefabrik i landet.
Den amerikanske elbil-producent WM Greentech Automotive Corp. med politikeren og forretningsmanden Terence McAuliffe i spidsen har kastet sig ud i en omfattende elbilsatsning. Det skriver Børsen.

Stik imod alle andre tendenser har amerikaneren opkøbt den kinesiske producent EU Auto, og er nu i gang med at flytte produktion til USA. I disse dage er McAuliffe i Danmark for at se nærmere på Bornholms ”Bright Green Island”-forsøg, og i den forbindelse luftede han tanken om at placere en samlefabrik i landet.

Invest in Denmark presser på
- Det er selvfølgelig en ny tankegang at flytte en kinesisk fabrik til Amerika. Men glem ikke, at det har en værdi, at bilen er bygget af amerikanske arbejdere. Og jeg er sikker på, at det vil være det samme herovre, udtaler han til Børsen.

Besøget er blandt andet kommet i stand med hjælp fra Invest in Denmark, og her har man som erklæret mål dels at gøre Danmark til en hub for salget af elbiler og dels at få en samlefabrik til landet.

Ole Frijs-Madsen, direktør i Invest in Denmark, forklarer, at man er i tæt dialog med Terence McAuliffe, og at man forsøger at bidrage med information, der kan overbevise amerikanerne om, at Danmark er et velegnet sted til sådan en fabrik.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094