23948sdkhjf

Leveringstid årsag til udsættelse af vindmølleprojekter

At man i Ringkøbing Skjern kommune må vente op til fire år med at rejse flere vindmøller skyldes ikke smøleri hos netselskabet, men derimod lang leveringstid på en ny transformator.
I sidste uge kom det frem, at Ringkøbing-Skjern Kommunes ambitiøse vindmølleplan om opsætning af 140-160 møller i de kommende år bliver bremset af manglen på kapacitet i elnettet i den vestjyske kommune.

For at elnettet skal kunne aftage strømmen fra vindmøllerne i kommunen er en udbygning med en ny 150 kilovoltstation nødvendig, skriver dagbladet Ringkøbing-Skjern.

2 års leveringstid på transformator
Årsagen til udsættelsen af vindmølleprojekterne skulle angiveligt være en kombination af smøleri hos netselskabet Vestjyske Net og lang sagsbehandlingstid hos de statslige myndigheder i forbindelse med etableringen af den nye 150 kilovoltstation, men nu afviser netplanlægningschef hos Energinet.dk Bjarne Gellert denne påstand.

Han pointerer overfor avisen, at udsættelsen af projekterne først og fremmest skyldes, at der er op til to års leveringstid på transformatorer.

Han kan endvidere oplyse, at Energinet.dk netop har godkendt den nye station og efterfølgende indgået en aftale med Vestjyske Net.

Global efterspørgsel trækker sagen i langdrag
I øjeblikket ligger sagen til godkendelse hos Energistyrelsen og Energitilsynet og herefter sendes den i internationalt udbud. Det betyder, at leverandøreren af tranformatoren først går i gang med produktionen, når der er underskrevet en kontrakt.

- Leveringstiden afhænger af den globale efterspørgsel. Det eneste vi kan gøre for at forkorte den, er også at se på leveringstid, når vi vælger leverandør, siger Poul Thomsen, Vestjyske Net.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125