23948sdkhjf

Cairn Energy finder gas ved olieboring

Det britiske olieselskab bekræfter at have fundet gas i boringer efter olie ud for Grønland. Arbejded overvåges nøje af Greenpeace, som så overvåges af flådens inspektionsskib Vædderen.
Cairn Energy meddeler i forbindelse med offentliggørelsen af halvårsresultatet, at selv om man er ved starten af udforskningen, er opdagelsen af gas i tynde sandlag tegn på et aktivt kulbrintesystem.

- Jeg er opmuntret over, at vi har tidlige tegn på et kulbrintesystem i vores første brønd i Grønland, hvilket bekræfter vores tro på potentialet for udvinding. Vi ser frem til at bedømme resultaterne af det øvrige boreprogram for 2010, siger Sir Bill Gammell, adm. direktør for Cairn Energy.

Chokerende oplevelse
Greenpeace-skibet Esperanza ankom i går til Baffinbugten i Vestgrønland for at konfrontere det britiske olieselskab.

Esperanza ligger for anker i ”isbjergsalleeen” mellem boreriggen Stena Don og boreskibet Stena Forth uden for den såkaldte 500-meters grænse og overvåges af flådens inspektionsskib Vædderen.

- Det er en chokerende oplevelse at stå her og se på den store borerig og boreskibet i et så sårbart og smukt område. De katastrofale olieudslip i Den Mexicanske Golf og i Kina i år viser med al tydelighed behovet for at stoppe verdens afhængighed af olie og det er derfor vi her til morgen har bedt Cairn stoppe boringerne, siger Jon Burgwald, klimamedarbejder i Greenpeace ombord på Esperanza.

Hvis det lykkes Cairn at finde olie i Grønland, kan det meget vel være startskuddet til en omfattende, arktisk oliejagt, frygter Greenpeace.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079