23948sdkhjf

600.000 til etablering af algedyrkningsanlæg

Brødrene Hartmanns Fond har netop doneret 600.000 kr. til AlgeCenter Danmark. Pengene er øremærkede etablering af et algedyrkningsanlæg til forskning og udvikling af biomasseressourcer.
Brødrene Hartmanns Fond har den 1. juli besluttet at tildele AlgeCenter Danmark 600.000 kr. Bevillingen er øremærket til etableringen af et algedyrkningsanlæg til forskning og udvikling i bæredygtige biomasseresourcer.

Etablering af 12 bassiner
Pengene vil gå til etableringen af anlæggets første 12 af i alt 24 bassiner. Anlægget bliver et recirkuleret anlæg med mulighed for at
udnytte forskellige former for affaldsstrømme til produktion af biomasseressourcer, for eksempel CO2 fra røggasser og næringsstoffer fra spildevand eller gylle.

Basisudgaven af anlægget finansieres i øvrigt af Teknologisk Institut og Danmarks Miljøundersøgelser, Aarhus Universitet, mens Kattegatcentret stiller et 500 m2 stort område til rådighed for anlægget. Virksomheden AKVA group, der designer og udvikler recirkuleringssystemer til akvakultur, skal opføre anlægget.

Glæde over mulighed for storskala-forskning
I januar 2010 stiftede Danmarks Miljøundersøgelser, Teknologisk Institut, Kattegatcentret og Havets Hus konsortiet AlgeCenter Danmark.

Konsortiet har siden arbejdet på at etablere algeanlægget på havnen i Grenaa og glæder sig over, at der med bevillingen fra Brødrene Hartmanns Fond allerede i sensommeren og efteråret 2010 kommer gang i storskala-forskning og -udvikling i alger i Grenaa.

Første del af anlægget forventes at stå færdig i august 2010. Konsortiet er involveret i tre nationale og internationale projekter om udnyttelse af alger til energi og højværdiprodukter.

Projekterne støttes af henholdsvis PSO, EU og Region Midtjylland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08