23948sdkhjf

Første spadestik kan koste Maabjerg Bioenergy millioner

Det kan koste Maabjerg Bioenergy millioner at man i mandags tog første spadestik til byggeriet af det stort-anlagte biogasanlæg.
En fejl i en ansøgning fra Fødevareministeriet til EU har forsinket tilskudsordningen, og nu kan det komme til at koste Maabjerg Bioenergy et tilskud på 20-30 millioner kroner, skriver dagbladet Holstebro-Struer.

Første spadestik en dyr affære
Da fødevareminister Henrik Høegh i mandags tog det første spadestik, ødelagde han - sandsynligvis - muligheden for, at Maabjerg Bioenergy kan få tilskud fra regeringens Grøn Vækst-pulje.

I Grøn Vækst-puljen er der afsat 85 mio. kr. fra 2010 til 2012 for at få sat gang i byggeriet af flere biogas-anlæg, men da Maabjerg Bioenergy allerede har sat gang i byggeriet inden udløbsfristen for at søge om tilskud, så bortfalder muligheden for at modtage tilskud.

- Vi har ikke set de endelige betingelser for at søge tilskud, men i forhold til det seneste udkast, så mister vi muligheden for at få tilskud, siger Alan Lunde, der er direktør for Maabjerg BioEnergy Leverandørforeningen A.m.b.a.

Han ved endnu ikke hvor meget Maabjerg Energy kunne have fået men gætter på en 20-30 millioner kroner.

En fejl fra Fødevareministeriet skaber forsinkelser
Oprindeligt skulle den første del af puljen allerde være ansøgt og udbetalt, men ordningen er forsinket på grund af en fejl i en ansøgning fra Fødevareministeriet til EU.

Første ansøgningfrist skulle have været omkring årsskiftet 2009/2010, men man arbejder i øjeblikket på at fastsætte en ny dato ultimo oktober eller november 2010.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125