23948sdkhjf

Nyt samarbejde baner vejen for elbiler i Århus

Århus Kommune indleder samarbejde med firmaet Better Place og energiselskabet NRGi om at fremme brugen af miljørigtige køretøjer og etablering af ladestandere og batteriskiftestationer til elbiler i Århus.
Århus skaber nu grundlaget for, at elbiler i en nær fremtid bliver en fast del af gadebilledet. Det sker gennem et samarbejde mellem Århus Kommune, Better Place Danmark og NRGi om udvikling og etablering af en infrastruktur til opladning af elbiler.

Borgmester Nicolai Wammen siger:

- Vi er rigtig glade for det nye elbil-samarbejde, for det understøtter byens ambitiøse mål på klimaområdet. Aftalen giver også mulighed for at udskifte væsentlige dele af kommunens egen bilpark til elbiler.

Placering af ladestandere og batteriskiftestationer
Konkret skal der nu samarbejdes om at lave en kortlægning af potentielle steder, hvor ladestandere og batteriskiftestationer kan placeres under hensyntagen til de miljømæssige krav i kommunen. Better Place og NRGi vil som led i samarbejdet starte et pilotprojekt med ladeinfrastruktur til elbiler på konkrete lokationer i Århus Kommune.

Parterne skal desuden samarbejde om et konkret pilotprojekt, hvor det undersøges, hvilke muligheder, kommunen har for at implementere elbiler i sin flåde af biler i sundheds- og omsorgsområdet, som i dag omfatter ca. 100 biler. Analysearbejdet startes op i 3. kvartal 2010.

Projekterne vil fremme den generelle udbredelse af elbiler, som kan bidrage til at løse nogle af de væsentlige miljø- og klimamæssige udfordringer i transportsektoren.

Stor glæde over aftalen
Glæden over aftalen deles af Jens Moberg, CEO i Better Place Danmark:

- Vi er både glade og stolte over, at Århus Kommune og NRGi har valgt os som samarbejdspartner og på denne måde tager førerskab på bæredygtig persontransport i Danmark. Elbilerne er på vej og med dagens aftale bliver Århus Kommune stærkt rustet til at tage imod dem.

Adm. direktør for NRGi, Søren Sørensen, siger:

- Som energiselskab ser vi os som et afgørende omdrejningspunkt, når det drejer sig om at facilitere udviklingen af fremtidens infrastruktur for elbilerne. Derfor er vi naturligvis meget glade for dette nye samarbejde, som vil bidrage med væsentlige erfaringer til brug for fremtidens udfordringer.

Teknik- og miljørådmand Laura Hay (V) siger:

- For miljøets og klimaets skyld er det vigtigt, at vi kigger på alle muligheder for at bringe forureningen og udledningen af drivhusgasser ned. På sigt er elbiler en vigtig brik i den strategi, og det er rart, at vi med aftalen omsætter det til konkret handling allerede nu.

Sundhedsrådmand Dorthe Laustsen (SF) siger:

- For mig er det indlysende, at Århus Kommune skal satse på el-biler. De ca. 100 hjemmeplejebiler kører omkring to millioner kilometer om året, så her vil elbilerne give et dyk i miljøbelastningen, der virkelig kan mærkes.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094