23948sdkhjf

Første ordre til Wave Star lader vente på sig

Trods en investering på 180 mio. kr. i bølgekraft er det endnu ikke lykkedes Jørgen Mads Clausen og selskabet Wave Star at indhente den første ordre.
Det danske bølgekraftselskab Wave Star - med Jørgen Mads Clausen og brødre i spidsen - kæmper for at slå igennem, til trods for at selskabet - set med internationale øjne - er et af de selskaber, der ser mest lovende ud for bølgekraftteknologien, skriver Ingeniøren.

Foreløbigt har Danfoss-familien investeret 180 mio. kr. i projektet, men selskabet står stadig uden kunder.

Klar til kommercielt salg
Wave Stars administrerende direktør Bent Kristensen siger til Ingeniøren om selskabets nuværende situation:

- Vi skal ikke lave flere prototyper på vores anlæg. Vi er så langt nu, at vi er klar til at indlede et kommercielt salg. Vi har kontakt med en række energiselskaber. Men det ligger fast, at vi skal have et energiselskab til at gå med i det her, hvis vi skal have gang i virksomheden.

Teknologien ikke moden endnu
Desværre for Wave Star er investeringer i bølgekraftanlæg ikke på dagsordenen hos potentielle investorer, og långivere er også meget tilbageholdende, når det gælder bølgekraftanlæg.

Hos Dong Energy storsatser man i øjeblikket på vindenergi og biomasse, men for at energiselskabet vil kaste sig ud i et klimaeventyr, der involverer bølgekraftteknologi, skal teknologien udvikles yderligere.

- Bølgekraft er endnu ikke et prioriteret investeringsområde i Dong Energy, da vi ikke mener, at teknologien er moden endnu. Vi følger dog med stor interesse med i udviklingen på bølgekraftområdet, og vi er i dialog med og samarbejder med flere af teknologiudviklerne, bl.a. Wave Star, siger udviklingschef Charles Nielsen fra Dong Energys Innovationscenter.

Dong Energy arbejder allerede sammen med Clausen-brødrene om testanlægget for bølgekraftteknologi, der siden september sidste år, har ligget ved Hanstholm.

År 2012 er skelsættende
I øjeblikket forhandler Wave Star med flere energiselskaber i Tyskland og Storbritannien, hvor vilkårerne for produktionen af el fra bølgekraft er bedre end i Danmark. Her betales nemlig høje, grønne tilskud til bølgekraft-strømmen, mens der i Danmark ikke findes tilskud på området.

Derfor forventer Bent Kristensen også, at den første bølgemaskine fra Wave Star snurrer et sted i Atlanterhavet eller ud for Tysklands nordsøkyst i 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156