23948sdkhjf

Kampen på vindmølleteknologi intensiveres

Udenlandske producenter følger den intensiverede kamp mellem Siemens Wind Power og Vestas nøje. - Danmark bevarer førertrøjen, lyder det fra en ekspert.
Danmark har hidtil spillet en væsentlig rolle, når det kommer til forskning og udvikling inden for vindmølleindustrien. I disse dage udbygges denne rolle yderligere. Siemens Wind Power og Vestas fører an i kampen, mens konkurrenterne har taget plads på sidelinjen for at følge slagets gang. Det skriver dagbladet Børsen.

Siemens og Vestas i hæsblæsende kapløb
Siemens Wind Power har netop indledt et nyt udviklingsprojekt af en gigantisk vindmølle, der er næsten dobbelt så stor som selskabets topmodel i dag.

Samtidig har Vestas lanceret en vindmølle til områder med svag vind, mens udviklingsarbejdet med en ny gigant-mølle pågår.

I det hele taget intensiveres arbejdet med at udvikle bedre, større og mere effektive vindmøller voldsomt, og det vækker interesse uden for landets grænser.

Tilskuere til kampen på teknologi
At Danmark stadig er en væsentlig spiller på markedet for vindmøller understreges yderligere, når udenlandske vindmøllefabrikanter som Gamesa, Suzlon og Envision slår sig ned i Danmark for at følge kampen mellem Vestas og Siemens og for at jagte viden.

Medstifter af analysefirmaet BTM Consult i Ringkøbing, Birger Madsen mener ikke, at man skal tro på alle dommedagsprofetierne om, at Danmark mister sin fremtrædende position.

- Vi har førertrøjen herhjemme på dette område, og man kan se, at de store flytter hertil med udviklingsafdelinger, siger han til avisen.

Et udskilningsløb på teknologi
Aktiestrateg i Formuepleje Stephen Rammer siger til dagbladet Børsen om udviklingen på vindmøllemarkedet.

- Vi ser et stort teknologiskifte på vej, og det er samtidig et udskilningsløb, hvor de, der ikke kan være med på forskning og udvikling, får det svært.

Både han og Daniel Patterson fra SEB Enskilda mener, at det er de høje produktionsomkostninger og kravene fra de store vindmøllekunder, der presser jagten på nye teknologier. Hvilket bekræftes af Vestas.

- Der er en utrolig hård konkurrence på at gøre vindmøller billigere. Der er for kunderne tale om meget store investeringer, som skal forrentes. Derfor investeres der kraftigt i forskning og udvikling i industrien, slutter Senior Vice President i Vestas, Peter C. Brun.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142