23948sdkhjf

Maabjerg Bioenergy får ny konkurrent

Maabjerg Bioenergy får nu en konkurrent på halsen. Arla planlægger et tilsvarende anlæg placeret ikke langt fra Maabjerg Bioenergy.
Et nyt Arla-ejet biogasanlæg i Nr. Vium ved Videbæk vil aftage en del af det mejeri-affald, der egentlig skulle være sendt til Maabjerg Bioenergy. Det betyder, at folkene bag Maabjerg Bioenergy må ud og finde nye spild-produkter, skriver dagbladet Holstebro-Struer.

Konkurrent vækker ikke bekymring
Der tages første spadestik til Maabjerg Bioenergy i næste uge og hos Alan Lunde, formand for leverandørforenigen Maabjerg BioEnergy A.m.b.A, er der ikke bekymring over udmeldingerne fra Arla, selvom det selvfølgelig ændrer situationen en smule.

- Det bliver en konkurrent på den måde, at vi måske havde en forventning om, at vi kunne få en del spildprodukter fra Arla her i byen. Dem vil de nok fremover bruge i deres eget anlæg, siger han til avisen og tilføjer:

- Det får dog ikke større konsekvenser end, at Maabjerg Bioenergy skal ud og finde andre produkter som græs, ensilage eller energiafgrøder til produktionen.

Maabjerg Bioenergy forventer at producere 19 mio. kubikmeter biogas, og de forventninger ændres ikke på grund af det nye Arla-anlæg.

Arla søger 150 leverandører
Arla håber på at 150 leverandører vil melde sig og i fremtiden levere gylle, majs eller andre restprodukter til det nye biogasanlæg.

Forventningen er at producere 25 mio. kubikmeter biogas.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078