23948sdkhjf

Otte forbrændingsanlæg får afslag på milliard-udbygninger

Energistyrelsen har i løbet af sommeren sendt afslag til otte forbrændingsanlæg rundt om i det danske land. Der må ikke udvides, siger Energistyrelsen, mens affaldsbranchen undrer sig.
Otte forbrændingsanlæg i Danmark har ansøgt om at udbygge kapaciteten på sine anlæg. Energistyrelsen har midlertid i løbet af sommeren sagt nej til dette, skriver Ingeniøren.

Anlæggene har tilsammen ansøgt om at bygge nyt med en kapacitet på 1,6 mio. ton affald. Prisen for dette ville være 11 mia. kr.

Ikke affald nok
Fra Energistyrelsen begrunder specialkonsulent Finn Bertelsen afslagene med, at der i fremtiden ikke vil være affald nok, og derfor er der ikke behov for yderligere forbrændingskapacitet de næste 5 - 8 år.

- Men afslagene stiller sig ikke i vejen for, at anlæggene opdaterer og moderniserer deres forbrændingsanlæg – bare de ikke øger den totale kapacitet, siger Finn Bertelsen.

De otte affaldsforbrændingsanlæg, som nu må droppe udvidelsesplanerne – men som stadig godt må bygge ny erstatning for gamle linier - er Affaldsselskabet Vendsyssel Vest (AVV), Thisted, Århus, Reno-Nord, Hammel, Amagerforbrænding, Vestforbrænding og Nordforbrænding.

Efterlyser egentlig begrundelse
Hos Amagerforbrænding efterlyser direktør Ulla Røttger en egentlig begrundelse for afslaget. Her har man nemlig allerede påbegyndt projekteringen af et nyt anlæg, og derfor haster det med en afklaring.

- Vi ser frem til en dialog med Energistyrelsen og en nærmere begrundelse for, hvorfor vi har fået nej til udvidelsen. Al vores erfaring siger, at affaldsmængderne begynder at stige igen – og at det er langt billigere at bygge lidt større, når man nu alligevel er gang, siger Ulla Røttger til Ingeniøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094