23948sdkhjf

Danske kraner til bioenergiprojekt i Norge

Danish Crane Building vil i løbet af juli levere to fuldautomatiske kraner til et bioenergianlæg i Norge. En ordre mere er netop rullet ind, og direktøren ser stort potentiale i bioenergi.
To fuldautomatiske kraner med polygrab fra Danish Crane Building skal forsyne forbrændingsanlægget ved bioenergianlægget i Trehøringen i Norge med affald.

Kranerne har en kapacitet på 400 m3 i timen. De bidrager til en samlet årlig forbrændingskapacitet på 72.000 tons og en energiproduktion på omkring 200 GW i timen.

Anlægget opføres af Eidsiva Bioenergi og skal producere elektricitet og fjernvarme til 150.000 kunder i Midt- og Østnorge.

Et attraktivt marked
Bo Larsen, administrerende direktør hos DCB, ser et stort potentiale i firmaets aktiviteter indenfor håndtering af brændsler til bioenergi.

- Det er et meget interessant projekt for os, både fordi vi har ekspertise indenfor udvikling af teknologi til bioenergisektoren og også fordi der er et betydeligt uudnyttet potentiale i produktionen af bioenergi. Vi har allerede fået en ny ordre på en tilsvarende kran, der skal leveres i Stavanger, og satser på, at leverancen til Eidsiva Bioenergi fører til endnu flere spændende projekter, siger Bo Larsen.

Anlægget i Trehørningen skal formindske nordmændenes afhængighed af fossile brændstoffer.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078