23948sdkhjf

H2 Logic med i stort brintbil-projekt

Danske H2 Logic investerer sammen med Daimler og Fiat 145 mio. kr. i afprøvning af brintbiler i Oslo. H2 Logic leverer brændselsceller og brint-tankstationer til projektet.
Projektet går under navnet H2MOVES Scandinavia og har opnået EU støtte på 58 mio. kroner samt bidrag fra det danske EUDP-program og det norske TRANSNOVA-program.

H2 Logic skal dels levere brændselsceller til en række køretøjer og etablere en brint-tankstation i Oslo samt en mobil brint-tankstation til brug i Europa.

Landene i Skandinavien har siden 2006 samarbejdet omkring en fælles vision, der skal bringe brintbiler på markedet omkring 2015. Indtil nu er syv brint tankstationer i drift i Skandinavien med yderligere tre under etablering; bl.a. én i Holstebro.

Et vigtig skridt & en stærk mulighed
Hos foreningen Hydrogen Link denmark og hos H2 Logic er der glæde at spore over projektet.

- At bilproducenterne nu også har aktiviteter i Skandinavien er et vigtigt skridt for at sikre, at området også bliver en del af udrulningen af brintbiler fra omkring 2015, siger Flemming Wennike, foreningsleder i Hydrogen Link Denmark.

Han vurderer, at adgangen til brint-køretøjer kan skabe et tidligt hjemmemarked for danske virksomheder; særligt inden for teknologier til brintproduktion og optankning.

- H2MOVES projektet er en stærk mulighed for H2 Logic til at udvikle og afprøve vores brint og brændselscelle teknologi i et tæt samarbejde med de ledende bilproducenter. Etableringen af brint tankstationerne i projektet vil give os en betydelig og anerkendt reference som vi særligt vil anvende mod det tyske marked de kommende år, siger Jacob Krogsgaard, direktør i H2 Logic A/S.

Om H2MOVES Scandinavia
H2MOVES Scandinavia har et samlet budget på 145 mio. kr. I projektet skal 17 stk. brændselscelle-biler afprøves i Oslo sammen med etableringen af en storskala brint-tankstation i byen. Bilerne skal ligeledes på en rundtur i Europa sammen med en mobil brint tankstation for at formidle projektets resultater samt perspektiverne indenfor brint til transport.

H2 Logic skal levere brændselsceller til 5 stk. bybiler fra Think samt forestå etableringen af begge brint-tankstationerne. De resterende biler leveres fra Daimler og Fiat. Hydrogen Link Danmark deltager i projektet med henblik på at sikre koblingen til Danmark.

H2MOVES støttes med 58 mio. kr. fra det europæiske Fuel Cells & Hydrogen Joint Undertaking (FCH-JU). Programmet vil frem mod 2012 bidrage med 3,7 mia. kr. i støtte til brint- og brændselscelle-teknologier. H2MOVES er det første fyrtårnsprojekt under programmet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109