23948sdkhjf

Med 2,4 mio. kr. fra EU indtager Poseidon verdenshavene

Floating Power Plant A/S har efter indstilling fra Vækstforum Sjælland fået 2,4 mio. kr. fra EU’s Regionalfond til at få bølge- og vindkraftværket Poseidon 37 til at omdanne bevægelser til elektricitet, så energi af både bølger og vind kan blive solgt over hele verdenen.
Det 350 tons tunge bølgekraftværk Poseidon 37 har allerede været i vandet og er begyndt at producere strøm.

Nu gælder det med støtte fra EU’s Regionalfond om at udvikle og teste en anden måde at konvertere Poseidons bevægelser til elektricitet og reducere tabet af energi, når bølgeenergien skal omsættes til strøm.

Projektleder Anders Køhler, Floating Power Plant A/S:

- Vi får mange henvendelser fra hele verden, som gerne vil høre mere om Poseidon og mulighederne med den ny teknologi. Selvom vi måske ikke kommer til at producere kraftværker i Nakskov, vil der stadig være videnarbejdspladser i at udvikle teknologien og uddanne de mennesker som skal bygge og betjene bølge- og vindkraftværker.

Floating Power Plant A/S er et dansk selskab, der udvikler teknologi til offshore-.udvinding af bølge- og vindenergi. Selskabets hovedaktiv er det patenterede hybridanlæg Poseidon, en flydende platform, der på åbent hav udvinder energi af både bølger og vind.

I 2004 startede Floating Power Plant A/S udviklingen af et dansk bølge- og vindkraftværk. Demonstrationsanlægget Poseidon 37 er bygget i Nakskov og afprøvet nord for Onsevig. Poseidon er både et bølgekraftværk og fungerer samtidig som et fundament for havvindmøller.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vindmøller skal puste liv i Hanstholm Havn, efter økonomien gik i fisk
Sætter strøm til 21 etager med energiarbejdspladser
Jan Strømvig fratræder som administrerende direktør hos Fjernvarme Fyn
Bigadan tager hul på en ny æra i dansk biogasproduktion
Bestyrelsesformandens skattepine: Var advaret om skattely
Nordjysk elhandler trækkes ind i sag om prisfusk
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094