23948sdkhjf

Safari blandt 111 vindmøller

Dong Energy har inviteret danskerne på havmøllesafari – Mere end 72.000 dansker ansøgte om at komme med – men kun 1000 har fået muligheden for at komme helt tæt på møllerne i Anholt Havmøllepark med afgang fra Grenaa eller Middelgrunden i Øresund med afgang fra København.

Lørdag den 17. juni stævnede Anholtfærgen så ud mod den 111 møller store Anholt Havmøllepark i Kattegat – næsten midt mellem Grenaa og Anholt.

Båden var lastet med forventningsfulde danskere, et hav af Dong-medarbejdere forklædt som Safari-guides og én enkelt klovn.

Blæsten gik frisk
Solen skinnede, og blæsten var en smule frisk lørdag morgen, da Energy Supplys redaktør gik om bord på den første af tre safari-afgange. Forventningen til turen var fra energi-redaktørens side en god oplevelse med at komme tæt på de 142 meter høje møller – hos Dong Energy var det mere deltagerne, forventningen gjaldt..

- Deltagerne på turene sidste år var positive og meget spørgelystne. Det håber vi også i år, fortæller Jens Nybo Jensen, senior advisor hos Dong Energy og ansvarlig for havmøllesafarierne.

På første tur denne juni-morgen deltog 113 nysgerrige danskere – og selv om det var en væsentligt reduktion i forhold til de 156 inviterede, så var det fuldt forståeligt, lød det fra Jens Nybo Jensen.

- Vejret kan jo have noget at gøre med, at folk ikke møder op, forklarede han.

Om det så var solskinsvejret, der lokkede med mere landbaserede aktiviteter – eller om det var blæsten, der afholdt deltagerne fra at møde op, må stå hen i det uvisse.

De er jo flotte
De 113 deltagere fik i hvert tilfælde en fin oplevelse - til trods for den friske havbrise, der fik båden til at vippe en smule og medførte søsyge hos ikke så få deltagere – undertegnede inklusive - så var stemningen, da Anholt-færgen efter en times sejlads nærmede sig havmølleparken, yderst positiv.

- Vi sejler ind midt i parken, og vi har været så heldige, at der skal være service på en af møllerne, så vi sejler helt tæt på, så I kan se, hvordan serviceteknikerne arbejder, fortalte Jens Nybo Jensen.

Og der blev knipset på livet løs – i alle retninger – og møllerne gjorde indtryk på de mange safari-gæster.

- De er jo flotte, lød det fra en ældre dame og en ung mand noterede sig, at så meget larmede de altså heller ikke.

En video & en klovn

Nedenfor kan du se en lille video fra turen.

Og så spørger du nok – Hvorfor var der en klovn med på turen?

- Han var med for at underholde børnene og lave ballondyr på den timelange sejllads til og fra havmølleparken.

På lørdag den 24. juni stævner de sidste tre safari-både ud – denne gang fra København mod havmølleparken Middelgrunden i Øresund - mon ikke der også er en klovn med på denne sejllads. 

 

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125