23948sdkhjf

Krogenskær har fået nok

Biogasanlægget Krogenskær har nu bedt en advokat om at stævne Brønderslev Kommune.

Mens biogasanlægget Krogenskær ved Brønderslev i Nordjylland rækker en åben hånd frem mod kommunen, knytter det nu den anden hånd i lommen.

- Der skal også være lidt rimelighed i, hvordan vi som erhvervsdrivende bliver behandlet af kommunen, siger landmand Per Pedersen, der sammen med landmand Jan Ulrich ejer og driver biogasanlægget Krogenskær.

- Vi har en miljøgodkendelse, og en grundig rapport fra Force Technology har analyseret Krogenskær. Rapporten fandt ikke grund til alvorlig kritik. Den gav nogle anbefalinger, og dem har vi fulgt. Men der er efter vores mening ikke grundlag for den seneste indskærpelse fra kommunen, og på den baggrund har vi nu bedt vores advokat om at udtage stævning mod kommunen, forklarer Per Pedersen.

I indskærpelsen giver kommunen Krogenskær fire måneder til at sikre, at det store oplag af biomasse, der i øjeblikket ligger under presenninger, bliver opbevaret i beholdere, tanke eller i en hal med udsug til biofilter. Det vil ifølge Krogenskær koste et tocifret millionbeløb at leve op til indskærpelsen.

Ingen positiv dialog
- En anden del af baggrunden for stævningen er, at vi helt grundløst er blevet politianmeldt to gange og har vundet begge retssager. Desuden har vi gennem længere tid ikke kunnet komme i en god dialog med kommunen. Vi har forsøgt at invitere politikerne herud, men de siger nej tak. Og det passer ikke, at vi siger nej tak til kommunens invitationer, forklarer Per Pedersen og understreger, at Krogenskær først og fremmest stadig ønsker en positiv dialog med kommunen.

- Hvis vi kan få en positiv dialog, er der måske stadig muligheder for at undgå en retssag, som vil koste både tid og penge for os og kommunen, siger Per Pedersen.

I kontoret hos advokatfirmaet HjulmandKaptain har advokat Niels Vase nu sat sig ved tastaturet.

- Der er en relativ kort tidsfrist, så stævningen bliver sendt her i løbet af juni måned.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109