23948sdkhjf

Dong opgiver uunyttede geotermiske områder

Nu får de danske kommuner og fjernvarmeværker mulighed for at få andel i det energipotentiale, der findes i den danske undergrund. Dong leverer nemlig sine uudnyttede geotermiske områder tilbage til staten.
Dong har ansøgt om at tilbageleverere ikke-udnyttede geotermiske områder til den danske stat.

Tilbage i 1983 fik Dong en såkaldt eneretsbevilling og har indtil nu leveret knapt to tredjedele af områderne tilbage. Eneretten til den resterende del udløber i 2013. Det er de ikke udnyttede områder i bevillingen, som Dong nu ønsker at levere tilbage til staten.

Energistyrelsen skal nu tage stilling til Dong Energy's ansøgning om at tilbagelevere eneretten.

Mulighed for fjernvarmeværkerne
Med ansøgningen om en hurtigere tilbagelevering af eneretten skabes der mulighed for, at interesserede kommuner og fjernvarmeselskaber selv kan få adgang til at undersøge potentialet for udnyttelse af geotermisk varme.

Fastholder enkelte boringer
Dong Energy’s eksisterende boringer i Thisted, et mindre område ved Aars-boringen samt Dong Energys deltagelse i Hovedstadsområdets Geotermiske Samarbejde (HGS), der driver anlægget på Amager, påvirkes ikke af denne beslutning.

Vedrørende det igangværende projekt i Sønderborg er der indgået en hensigtserklæring om overdragelse af Dong Energy’s ejerandel til Sønderborg Fjernvarme
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14