23948sdkhjf

25 millioner sætter gang i udviklingen af offshore på Lindø

Med massiv støtte fra Fornyelsesfonden har Lindoe Offshore Renewables Center i dag fået et afgørende afsæt til udvikling af Danmarks nye center for grøn offshore energi på Lindø.
LORC, Danmarks nye center for forskning, innovation, test og demonstration af teknologi til udvinding af vedvarende energi offshore, fik i dag 25 mio. kr. i støtte fra Fornyelsesfonden til omstilling i hårdt ramte områder. Pengene skal bruges til første del af etableringen af et videns- og testcenter for grøn offshore energi.

- Med støtten i ryggen kan vi for alvor og helt fysisk etablere LORC på Lindø og sætte gang i den udvikling, som skal skabe fremtidens arbejdspladser i området. Det har fynboerne ventet på, og jeg er glad for, at vi nu kan blive meget mere konkrete, siger Poul Nyrup Rasmussen, tidligere statsminister og nu formand for Lindoe Offshore Renewables Center.

Videns- og testcenter på Lindø
Pengene fra Fornyelsesfonden skal over det kommende år bruges til forprojektering og design af verdens største testbænk til afprøvning af offshore vindmøller med en ydeevne på op til 10 MW. Der ud over vil LORC etablere virksomhedsnetværk og vidensdeling samt en række andre faciliteter til test og afprøvning af offshore energiteknologi – især med fokus på fundamenter og tårne.

- Aktiviteterne i LORC vil for alvor sætte gang i den forandring, Lindø Værftet gennemgår hen mod en fremtid som center for grøn offshore energi. Vi vil tiltrække virksomheder og være katalysator for en helt ny udvikling, siger Poul Nyrup Rasmussen.

Han ser først og fremmest støtten fra Fornyelsesfonden som en håndsrækning til Fyn og regionen, men i et større perspektiv er det Danmarks fremtid som global grøn førernation, der står på spil:

- Det er ude på havet, at vi skal hente fremtidens vedvarende energi – og vinde både et bedre klima og skabelsen af mange tusinder arbejdspladser. Det er en ny grøn vækst, vi nu igangsætter og jeg glæder mig meget til at tage hul på de konkrete projekter, der allerede er planlagt i LORC-regi, siger Poul Nyrup Rasmussen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094