23948sdkhjf

Dong skal opføre Anholt Havmøllepark

Energistyrelsen har i dag tildelt Dong Energy koncessionen til at opføre Danmarks næste store havmøllepark ved Anholt i Kattegat. Siemens skal levere møllerne.
Den samlede investering i opførelsen af parken vil være omkring 10 mia. kr.

Parken, der får en kapacitet på 400 MW, vil kunne levere CO2-fri strøm svarende til mere end 400.000 danske husstandes årlige forbrug, eller fire procent af Danmarks elforbrug.

- Opførelsen af Anholt havmøllepark er en betydningsfuld milepæl inden for udbygningen af den grønne energiproduktion i Danmark. Dong Energy er derfor glade for at bygge Danmarks nye store vindpark, siger Anders Eldrup, administrerende direktør i Dong Energy, og fortsætter:

- Dong Energy kommer med opførelsen af Anholt havmøllepark endnu et stort skridt nærmere visionen om at levere energi uden CO2.

Siemens Wind Power skal levere møllerne, der hver får en kapacitet på 3,6 MW.

Som en del af udbuddet er der krav om, at parken leverer den første strøm inden udgangen af 2012, og at hele parken er idriftsat ved udgangen af 2013. I modsat fald vil forsinkelser resultere i en reduceret tarifindtægt, samt en bod ,hvis ikke alle møller er nettilsluttet senest 31. december 2013.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126