23948sdkhjf

Hvalspæk bliver til bio-diesel

20 tons kød fra den døde finhval er endt hos Daka i Randers, hvor man vil fremstille økologisk gødning af kødet og bio-diesel af hvalens fedt.
Adm. direktør hos Daka i Randers Lars Krause-Kjær modtog mandag 20 tons hvalkød fra finhvalen i Vejle Fjord. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

- Hval-kødet vil blive hakket, varmebehandlet og steriliseret, og derefter vil det sandsynligvis blive til dels økologisk gødning og biodiesel. Når man forarbejder sådan et dyr, kommer der groft sagt to ting ud af det: En protein-del og en fedt-del. Protein-delen vil blive brugt til økologisk gødning og fedt-delen vil blive lavet til bio-diesel på vores fabrik i Løsning, siger Lars Krause-Kjær til avisen.

En dråbe i Dakas produktion
Selvom 20 tons lyder som meget, så bidrager hvalen ikke med meget i Dakas samlede produktion.

- I hele Daka har vi på årsbasis cirka 650.000 ton råvarer, så hvalen fylder ikke meget i det samlede billede, men det er da en lidt speciel ordre, siger Lars Krause-Kjær.

Han anslår, at der ud af hvalen vil komme godt tre ton fedt til fremstilling af biodiesel. Derudover vil kødet blive til fem tons økologisk gødning.
Læs mere om: Daka
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187