23948sdkhjf

Banebrydende aftale om fjernvarme

Efter lange forhandlinger, er det lykkedes Egedal Kommune og den tyske energikoncern E.On at indgå en aftale, der sikrer væsentlig lavere priser på fjernvarme til landsbyen Slagslunde.
Flere end 200 fjernvarmekunder og flere kommunale institutioner i den lille nordsjællandske landsby Slagslunde kan nu se frem til væsentlig billigere varme, skriver Egedal Kommune i en pressemeddelelse.

Egedal Kommune og den tyske fjernvarmeleverandør E.On Danmark A/S er nemlig - efter flere måneders intense forhandlinger - nået til enighed om betingelserne for en aftale.

- Jeg er rigtig glad for, at det til sidst var muligt at nå frem til en aftale, som kunne tilfredsstille alle parter. Vi har investeret betydelige ressourcer i projektet, som sikrer en markant lavere pris på fjernvarme til borgerne og de kommunale institutioner i Slagslunde, siger borgmester Willy Eliasen, der håber, at aftalen kan være med til at bane vejen for lignende aftaler med E.On i andre kommuner.

Stor opbakning
På forhånd har mere end 90 procent af fjernvarmekunderne i Slagslunde tilkendegivet, at de ønsker at tilslutte sig den nye kommunale løsning, hvor et forsyningsselskab under Egedal Forsyning A/S køber E.On’s fjernvarmeværk for 15 millioner kroner.

Aftalen indebærer, at E.On de første fire år står for driften af værket.

Som konsekvens af de tvister, der har været mellem brugerne og E.On, har Egedal Kommune lagt vægt på fuldstændig gennemsigtighed i driftsaftalen.

Onsdag aften godkendte Kommunalbestyrelsen aftalen.

Hvis alt går efter planen vil det nye forsyningsselskab overtage værket efter sommerferien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094