23948sdkhjf

Vanskeligt år for Statoil A/S i 2009

Statoil A/S havde i 2009 et negativt resultat, der i høj grad var præget af en ekstraordinær nedskrivning af raffinaderiet i Kalundborg. På området Energy & Retail oplevede man dog markant fremgang.
Statoil A/S’s havde i 2009 et negativt resultat på dkk -1.413 millioner, hvilket skal ses i lyset af et resultat for 2008 på -679 mio. kr.

Resultatet er i høj grad præget af en ekstraordinær nedskrivning af Raffinaderiet i Kalundborg med 1.800 mio. kr.

Derudover havde koncernen en bruttoomsætning på 31.269 mio. kr. sammenlignet med 42.719 mio. kr. i 2008.

Energy & Retail med fremgang i 2009
I Danmark leverer Energy & Retail løsninger til opvarmning af private hjem og erhvervsejendomme, sælger brændstof,
bilvask samt kiosk- og dagligvarer.

Energy & Retail er leverandør af 21,9 % af Danmarks olieforbrug, hvilket er en stigning på 2,1 % point i forhold til sidste år.

Opvarmning
I lighed med tidligere var 2009 karakteriseret ved konvertering fra oliefyr til alternative energiformer, men udviklingen i salget af energi til opvarmning endte på et rimeligt niveau for året. Det forventede fald på 4-5 % blev til 6 % på privatmarkedet.

Forventninger til fremtiden
For at styrke Energy & Retail i konkurrencen med de øvrige aktører på det danske detail- og energimarked samt de øvrige lande, hvor forretningsområdet har sine aktiviteter, har Statoil ASA’s bestyrelse besluttet at notere dette forretningsområde som et selvstændigt aktieselskab på Oslo børsen. Forberedelserne til en børsnotering er gået i gang, og selve børsintroduktionen forventes tidligst at finde sted i fjerde kvartal 2010.

Selskabets forventninger til den fremtidige indtjening på raffinaderiet i Kalundborg forventes fortsat at være præget af lave raffinaderimarginer.

Om Statoil A/S
Statoil A/S beskæftiger sig med salg af energi- og olieprodukter til privat- og erhvervskunder indenfor industri, landbrug, fiskeri samt servicevirksomheder og har som mål at drive forretning på en måde, som sikrer bæredygtig udvikling, således at selskabet bidrager til, at miljøskader reduceres.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094