23948sdkhjf

Pengene vælter ind hos Neas Energy

Overskuddet steg sidste år 24 procent hos den nordjyske energihandel.

Et overskud før skat på 161 millioner kroner. Det blev resultatet for 2016 i Neas Energy, der med hovedsæde i Aalborg handler el og gas på tværs af landegrænser i det meste af Europa.

Neas Energy har netop offentliggjort sit første årsregnskab, siden den britiske energikoncern Centrica i april sidste år købte virksomheden for 1,6 milliarder kroner af en gruppe nordjyske forretningsfolk. Starten har været særdeles lovende for de nye ejere, eftersom overskuddet steg hele 24 procent i forhold til året før.

Endnu større er væksten i driftsoverskuddet. Det endte på 228 millioner kroner, en stigning på 44 procent.

- 2016 blev et fremragende år. Det er på alle niveauer et rekordresultat. At blive en del af en finansiel stærk koncern har givet os helt nye muligheder for at opskalere vores aktiviteter, fastslår adm. direktør Bo Lynge Rydahl, Neas Energy.

Det eneste tal, der er gået ned, er omsætningen, som faldt fra 20,4 til 18,6 milliarder kroner. Det skyldes dog udelukkende faldende priser på el og gas.

Bo Lynge Rydahl forventer, at fremgangen forsætter, eftersom international handel med el og gas fortsat er en særdeles kompleks størrelse, der kræver specialviden som Neas Energys.

Ved årsskiftet havde virksomheden 268 medarbejdere. I dag er tallet over 300, fordelt på hovedkontoret i Aalborg samt afdelinger i Storbritannien, Tyskland, Sverige og Singapore.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093