23948sdkhjf

Dong indvier havmølleparken GunFleets Sands

Det danske energiselskab Dong Energy indvier i dag sin nyeste britiske havmøllepark, Gunfleet Sands.
Parken, der er beliggende i Themsens udmunding, vil levere grøn strøm svarende til omkring 125.000 britiske husstandes årlige elforbrug. Dermed vil Gunfleet Sands være et væsentligt bidrag til den britiske ambition om markant at øge andelen af vedvarende energi i landets elproduktion.

- Storbritannien er omkranset af nogle af verdens mest blæsende kyster, og det er en ressource vi bør udnytte. Jeg ønsker at være sikker på, at vi griber alle de muligheder som den hastigt voksende havmølleindustri kan byde på, og at havvindkraft kan blive modnet under den regering, siger den engelske energiminister Charles Hendry

Den første grønne strøm fra parken kom i land i august 2009 og hele parken, med en samlet kapacitet på 172 MW, gik i produktion i marts 2010.

- Storbritannien har en meget ambitiøs plan for udbygningen af den vedvarende energiproduktion med et mål om, at grøn energi og forsyningssikkerhed skal kunne gå hånd i hånd. Dong Energy er markedsledende inden for opførelsen af havmølleparker, og derfor er vi glade for at kunne bidrage til udbygningen af den vedvarende energi, siger Anders Eldrup, administrerende direktør i Dong Energy.

Dong Energy dybt involveret i VE i Storbritannien
Dong Energy er allerede i dag stærkt engageret i produktionen og udbygningen af den vedvarende energiproduktion i Storbritannien.

Således er selskabet involveret i opførelsen af de tre nye store havmølleparkparker Walney (367 MW), Lincs (270 MW) og London Array (630 MW). Walney og Lincs færdiggøres i 2011. Ved idriftsættelsen i 2013 vil London Array være verdens største havmøllepark.

Dong Energy ejer henholdsvis 74,9%, 25% og 50% af Walney, Lincs og London Array.

Desuden driver Dong Energy i dag havmølleparkerne Burbo Bank (90 MW) og Barrows (90 MW). Den første ejes 100 procent af Dong Energy, mens Barrows ejes af Dong Energy og Centrica med en 50 procents ejerandel til hver.

Om Gunfleet Sands
Vindmøller: Siemens SWT-3.6-107
Antal: 48
Kapacitet per mølle: 3.6 MW
Total kapacitet: 172 MW
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143