23948sdkhjf

Cirkel Energi satser på husstandsvindmøller

Det nystiftede selskab Cirkel Energi tror på, at husstandsmøller igen bliver in og har netop satset på en helt ny type, der kan producere 13.400 kilowatt om året.
Det nyoprettede selskab Cirkel Energi satser på, at små husstandsvindmøller til enkelte husstande igen bliver moderne, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Ja til testmølle i Viborg by
Cirkel Energi satser særligt på opstilling af sine møller ved landejendomme, hvor møllen også skal levere strøm til eksempelvis drift af et jordvarmeanlæg og/eller lys, maskiner med videre til en mindre virksomhed.

Men som noget af det første har virksomheden netop fået grønt lys til at opstille en testmølle på Farvervej i Viborgs nordvestlige industrikvarter.

Møllen får to funktioner: Først og fremmest skal den fungere som test-mølle for Cirkel Energi i de kommende fem år. Derudover skal den stå for klimaregulering i Viborg Bolig- og Erhvervsudlejnings lokaler.

Nok til to husstande
Ifølge salgschef Kim Bilskov kan Cirkel Energis engelske husstandsvindmølle ved en gennemsnitslig vindstyrke på seks meter i sekundet producere 13.400 kilowatt om året.

Det er mere end det dobbelte af hvad en almindelig husstand bruger af strøm.

Ny lovgivning slår takten an
Og det er ikke blot en mavefornemmelse, når virksomhedens salgschef tror på husstandsvindmøller. En ny lovgivning danner et godt udgangspunkt for etablering af vindmøller i danskernes baghaver.

Loven gør det nemlig muligt for ejerne af husstandsvindmøllerne at levere overskudsstrømmen tilbage til forsyningsnettet – for så at hente den igen, når vinden ikke blæser og møllen står stille.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094