23948sdkhjf

Esbjerg vil være Danmarks EnergiMetropol

Med milliardinvesteringer i veje, jernbane, erhvervsarealer, uddannelse og forskning vil Esbjerg Kommune udnytte enorme vækstmuligheder inden for energi på havet og bioenergisystemer.
Esbjerg vil i fremtiden være Danmarks energihovedstad.

Med udgangspunkt i flere årtiers dominerende position inden for olie og gas og næsten ti års opbygning af viden om og erfaringer med at etablere havvindmølleparker satser Esbjerg Kommune stort på at udnytte mulighederne for vækst inden for flere energiformer.

Under det fælles navn, EnergiMetropol – Esbjerg Kommune, agter kommunen i et tæt samarbejde med Esbjerg Erhvervsudvikling at udbygge sin unikke, nationale position inden for energi og energiteknologi. Offensiven vil foregå både internationalt over for potentielle kunder i energisektoren og nationalt over for erhvervsliv og beslutningstagere, og markedsførings-processen vil ske i et tæt samarbejde med byens virksomheder, vidensinstitutioner og universiteter.

- Vores vækststrategi fokuserer knivskarpt på to hovedområder, hvor vi har stærke kompetencer, og hvor markedet er enormt: Det ene er energi på havet, olie og gas, offshorevindenergi og med tiden også bølgeenergi. Det andet er bioenergisystemer, hvor vi ligeledes har stærke virksomheder i vores område, siger borgmester i Esbjerg Kommune, Johnny Søtrup.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125