23948sdkhjf

EcoTruck til bavianerne i Aalborg Zoo

Et nyt dansk el-køretøj skal fremover fragte foder og andre godter rundt i Zoo. Brændstoffet er metanol, der via brændselsceller laver strøm til driften.
Den miljøvenlige Ecotruck tages i brug for første gang i Aalborg Zoo.

Målet er, at den nye el-truck skal erstatte de nuværende dieseltrucks, der benyttes i parken.

- Danmark er med helt fremme, når det gælder udvikling af ny effektiv energiteknologi. Brændselsceller er en af Danmarks styrkepositioner og et rigtigt godt eksempel på, hvordan vi på sigt kan komme til at producere miljørigtig el og varme uden brug af fossile brændsler. Brændselscellerne får i dag bavianerne og alle de andre dyr i Aalborg Zoo med på den grønne bølge, men elkøretøjet er også en innovativ smagsprøve på fremtidens transportteknologi, siger Klima- og Energiminister, Lykke Friis, der var med ved indvielsen.

Fremmer ny energiteknologi
EUDP (Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram) har støttet udviklingen af EcoTruck’en med 3 mio. kr.

- Med det nye el-køretøj er det lykkes EcoMotion at fremstille et meget kompakt brændselscelleprodukt med høj energieffektivitet, som står konkurrencemæssigt stærkt sammenlignet med udenlandske konkurrenter. Det er et eksempel på et udviklings- og demonstrationsprojekt, der fremmer ny energiteknologi i Danmark ved at bygge bro mellem forskning og marked. Derfor er projektet støttet af EUDP, siger sekretariatschef Nicolai Zarganis.

Fire demoværter
Aalborg Zoo er en af de fire demoværter, hvor køretøjet frem til 2012 skal afprøves i praksis.

EcoTrucken skal desuden afprøves i Billund Lufthavn, Holstebro Kirkegård og i Esbjerg Kommune.

Det er innovationskonsortiet EcoMotion, der har udviklet køretøjet. Konsortiet består af Serenergy A/S, GMR Maskiner A/S, OK a.m.b.a. og Teknologisk Institut.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08