23948sdkhjf

Dong låner 2 mia. til britisk vindeventyr

Dong Energy har netop underskrevet et lån på 250 mio britiske pund til opførelsen af den britiske havmøllepark London Array.
Dong Energy har i dag underskrevet et lån på GBP 250 mio. fra den Europæiske Investeringsbank (EIB) med garanti fra Eksport Kredit Fonden (EKF) på baggrund af leverancer fra Siemens Wind Power og Per Aarsleff, oplyser selskabet i en meddelelse.

Finansiering af London Array
Lånet er en del af finansieringen af opførelsen af havmølleparken London Array. Finansieringen er i tråd med Dong Energy's strategi om at diversificere sig på forskellige
lånetyper og at finansiere projekter fra moderselskabet.

Den første fase af London Array har en kapacitet på 630 MW og forventes i drift i 2012 og levere vedvarende energi til de Olympiske Lege i London. Ved færdiggørelse vil det være verdens største havmøllepark. DONG Energy ejer 50% af parken, og de øvrige ejere er E.ON (30%) og Masdar (20%).

Hjørnesten i Dongs grønne fremtid
Carsten Krogsgaard Thomsen, økonomidirektør i DONG Energy, siger:

- Dong Energy's mål er en samlet vindmøllekapacitet på mindst 3.000 MW inden 2020, og London Array er en hjørnesten i denne omstilling til en grøn fremtid. Den EKF-garanterede EIB-finansiering af projektet understøtter vores robust finansierede investeringsprogram.

Banken støtter gerne
Simon Brooks, Vice President for Den Europæiske Investeringsbank og ansvarlig for Storbritannien siger:

- Den Europæiske Investeringsbank er meget tilfreds med at understøtte Dong Energy's bidrag til London Array, som forventes at blive verdens største havmøllepark. Dette projekt vil udgøre et stærkt bidrag til både Europas og Storbritanniens mål for vedvarende energi.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125