23948sdkhjf

Arcon Solar går mod strømmen

Selvom konkurrenterne har droppet teflonfolie i deres solfangere, holder Arcon Solar fast og udvikler nye metoder til reduktion af varmetabet ved hjælp af lige netop teflonfolie.
Solvarmevirksomheden Arcon Solar går mod strømmen og holder fast i teflonfolie som isolering i sine solfangere.

Og det til trods for, at konkurrenterne dropper folien, fordi det er rigtig svært at reducere varmetabet i en solfanger med det isolerende folie, skriver Ingeniøren.

Folien årsag til succes
Brugen af teflonfolie har for Arcon Solar ikke været helt så besværlig som for andre solvarmespecialister.

- Folien har den fantastiske egenskab, den hæver ydelsen med op til 20-30 procent. Det åbner op for nogle nye muligheder og giver nogle konkurrencemæssige fordele, siger adm. direktør i Arcon Solar, Anders Otte Jørgensen til Ingeniøren.

Nye løsninger som kompensation
En DTU-rapport konkluderer, at folien giver en nedsat ydelse efter 13-15 års drift på grund af revner, rynker eller slaphed. Men i stedet for at droppe folien har Arcon udviklet nye løsninger for at imødegå problemerne.

En af løsningerne er opsætningen af folien. Tidligere blev den spændt seks meter ud på langs, men nu opspænder Arcon Solar folien i højden, hvor spændet kun er to meter.

Vejen frem for Arcon
For øjeblikket arbejder Arcon på en metode, hvor folien spændes op på alle fire sider af solfangeren, og Anders Otte Jørgensen vurderer, at det her virksomheden skal satse.

- Hvor vi i dag kan se nogle rynker i folien, kan vi med den nye metode se en fuldstændig glat folie. Når vi spænder den op fire sider rundt, får vi lukket hele vejen rundt, og får en termorude-effekt, slutter Anders Otte Jørgensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094