23948sdkhjf

Noreco vil finde olie i uudforsket område

Norsk olieselskab er klar til at investere milliarder i et potentielt oliefelt tæt på den jyske vestkyst. Både risiko og potentiale er stort, vurderer Energistyrelsen.
Noreco vil forsøge at bore olie op i et hidtil uudforsket område på 5369 kvadratkilometer mellem de kendte oliefelter i Nordsøen og den jyske vestkyst.

Selvom Maersk Oil, Dong Energy og andre allerede har været i området og forkastet det som et muligt olieområde, så tror Noreco på sagen.

Det skriver Børsen.

Første prøveboring
- Vores vurdering er, at der ligger et sted imellem 250 og 900 millioner tønder primært olie. Vi mener til gengæld ikke, at gasforekomsterne er store, siger Søren Poulsen, Asset og Exploration manager i Noreco.

De samlede danske reserver i Nordsøen er omkring 200 millioner tønder olie.

Noreco skal nu foretage første prøveboring, som koster 110 mio. kr.

Er prøveboringen en succes, forventer Noreco at investere op til 5 mia. kr. i feltet.

Risikoen er stor
- Det er et område, der ikke er stor konkurrence om fra de store olieselskaber, for risikoen er stor. Men dermed er potentialet også stort, hvis de finder noget, siger Flemming Ole Rasmussen i Energistyrelsen til Børsen.

Noreco betaler omkring 5 mio. kr. for licensen og bliver dermed operatør med en andel på 47 pct. Elko Energy har 33 pct. og Nordsøfonden de sidste 20.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111