23948sdkhjf

Solenergi- og bølgekraftteknologi hædres af industrifond

Alexander Foss' Industrifond har netop uddelt årets fire priser. Det blev solenergi- og bølgekraftteknolgien, der løb med en del af hædren.
Der har aldrig tidligere været så mange innovative og kvalificerede ansøgninger til Alexander Foss' Industrifond, som nu har uddelt årets fire priser.

- Det er meget positivt at opleve den sprudlende iværksætterlyst indenfor det teknologiske område, siger formanden for fonden Generalkonsul, civilingeniør Johan Schrøder.

Alexander Foss' Industrifond støtter iværksættere og mindre virksomheder med fokus på innovation og produktion.

Innogie - intelligent tagbelægning
Én af de større priser på 85.000 kr. er givet til "Innogie", der udvikler en ny tagbelægning til hele taget, og som på en række faktorer er mere effektiv og økonomisk i forhold til traditionelle små solfangersystemer.

Projektet har i samarbejde med Jacob Jensen Design også sat fokus på designet.

Det er ingeniør Kristian Harley Hansen, der modtog de 85.000 kr. til videreudvikling af den intelligente tagbeklædning, der udnytter solenergi til varme og elektricitet.

Blue Power Technologies
Civiling. Jonatan Højberg og Keld Lundgaard har dannet Blue Power Technologies I/S.

De modtog 100.000 kr. for udvikling af et nyt konverteringssystem til udnyttelse af havbølgers energi. Systemet konverterer lineære bevægelser til elektrisk energi, og er mere effektiv og økonomisk i forhold til eksisterende konverteringsmekanismer baseret på hydraulik.

Smart Shirt og IdeaSpec
De øvrige vindere af fondens priser er projektet Smart Shirt og IdeaSpec.

Smart Shirt er en intelligent skjorte, der vil kunne anvendes og styrke såvel forebyggelse som diagnosticering af sygdomme med symptomer i bevægeapparatet, som f.eks. epilepsi.

IdeaSpec I/S modtager prisen for for udviklingen af nye optiske spektroskopisystemer baseret på kombinationen af LED's og Kemometri, hvorved der kan gennemføres nøjagtige og samtidige analyser af flere parametre i væsker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.708