23948sdkhjf

Og det blev Østerild

Efter en lang debat står det nu klart, at det nationale testcenter for vindmøller placeres i Østerild.
Placeringen i Østerild har været omstridt og Danmarks Naturfredningsforening har forslået en placering ved Stauning Flyveplads mellem Ringkøbing og Skjern.

Men her takkede Rinkøbing-Skjern kommune pænt nej og herefter har Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og SF affundet sig med, at der reelt ikke er andre alternativer til det nationale testcenter for de 250 meter høje vindmøller, skriver Ritzau ifølge Midtjyllands Avis.

Dermed står det klart, at Østerild bliver hjemsted for møllerne.

- Der er jo ikke trykket på de grønne knapper i folketingssalen endnu, men jeg kan da i hvert fald konstatere, at de mennesker - som sidder med ved forhandlingsbordet - ønsker at placere testcentret i Østerild, siger miljøminister Karen Ellemann (V), efter at hun onsdag mødtes med netop de tre partier.

Nødtvungent med
Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og SF går også kun nødtvunget med til placeringen i Østerild, og fastholder da også en del betingelser, der skal opfyldes, før de trykker på den grønne knap i folketingssalen.

- Det bliver adressen Østerild, men vi forhandler jo stadig, og det bliver med meget store ændringer i projektet. Først og fremmest bliver der ikke fældet nær så meget skov, og så bliver der meget mere erstatningsskov, siger SF's miljøordfører, Steen Gade.

Både Liberal Alliance, De Radikale og Enhedslisten fastholder deres modstand mod regeringens forslag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111