23948sdkhjf

Gennembrud for Xergi på biogasmarkedet i Skotland

Danmarks største virksomhed for biogasteknologi skal levere et stort biogasanlæg til Skotland. Leveringsaftalen har en værdi af 60 mio. kr.
Den vigtige aftale er indgået med det store skotske energiselskab, Scottish and Southern Energy, som vil opføre anlægget ved Barkip i North Ayrshire i Skotland.

Det forventes at være klar til produktion af biogas i 2011 og vil bidrage til opnåelse af de skotske mål for CO2-reduktion.

Anlægget vil kunne behandle 80.000 ton organisk affald om året og producere 2 MW grøn elektricitet om året.

Vigtigt første skridt
Hele anlægget skal leveres af Xergi.

- Vi er meget glade for at være med i SSE’s første biogasprojekt. Underskrivelsen af kontrakten markerer et vigtigt første skridt i et meget tæt og professionelt samarbejde med SSE og projektudviklingsselskabet Zebec Systems, siger Xergis adm. direktør Jørgen Ballermann.

Xergi er fifty/fifty-ejet af Dalgasgroup og industrikoncernen Schouw & Co.

10 millioner kunder
Selskabet har tidligere leveret teknologi til et anlæg i Storbritannien og ud over i Danmark også været med i etableringen af biogasanlæg i Tyskland, Holland og Belgien og USA.

Xergi er også aktivt på det franske og det polske marked.

Scottish and Southern Energy blandt Skotlands største virksomheder, og leverer elektricitet og gas til næsten 10 millioner kunder i Storbritannien.

SSE omsætter for over 200 mia. kr. og beskæftiger omkring 18.000 personer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062