23948sdkhjf

Dong skruer bissen på

Såfremt Dongs tilbud om at opføre havmølleparken ved Anholt bliver afvist, vil energikoncernen i fremtiden investere sine offshore-kroner i England og Tyskland.
Hvis de danske politikere ikke giver grønt lys for bedre afregningspriser på el fra havvind, så flytter Dong sine planlagte offshore-investeringer til udlandet. Det skriver Berlingske Business.

- Kommer vi ikke til at bygge havmølleparken ved Anholt, fremrykker vi i stedet investeringen til en af Dongs øvrige planlagte parker i England eller Tyskland lidt. Vores bestyrelse skal disponere ud fra, hvad der er bedst for selskabet. Dongs ledelse vil ikke få meget ros for at lave et projekt, der er en dårlig forretning for selskabet, fastslår administrerende direktør Anders Eldrup over for avisen og tilføjer:

- Hvis vi skal skal lægge 10 milliarder til side for at investere i Anholtprojektet, skal vi med de risici, der er, være sikker på at få et afkast. Vores bud i forbindelse med Anholtprojektet er fuldstændig som de havmølleparker, vi har investeret i i England og Tyskland. Vi bruger samme regnemaskine, siger Anders Eldrup.

Oppositionen i Folketinget har i første omgang afvist klima- og energiminister Lykke Fris’indstilling om at godkende Dongs bud på at bygge Anholt Havmøllepark og de dertilhørende betingelser. I øjeblikket er politikerne i tænkeboks, mens Energistyrelsen kulegraver Dongs tilbud, der lyder på 10 mia. kr.

Møder forståelse fra vind-ekspert
Direktør for BTM Consult, Birger T. Madsen forstår godt Dongs udspil og "trussel" om at flytte offshoreaktiviteterne til udlandet.

- Der er ingen tvivl om, at det kan ende med, at Dong vælger at flytte investeringerne fra Danmark til England, hvor masser af projekter er klar til at blive lavet. Betalingen i England og Tyskland ligger på niveau med 1,02 øre pr. kilowatttime. Kan en dansk eller udenlandsk operatør, dvs. energiselskab, ikke få det i de fremtidige offshoreprojekter i Danmark, vælger selskabet at investere i Tyskland eller England, siger Birger T. Madsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156