23948sdkhjf

Stærk bestyrelse for Center for Energibesparelser udpeget

Klima- og energiminister Lykke Friis har nu udpeget medlemmerne til bestyrelsen for Center for Energibesparelser.
Bestyrelsen for Center for Energibesparelser udpeges i dag af klima- og energiminister Lykke Friis. Foruden den allerede udpegede formand Erik Jacobsen, teaterchef for Det Kongelige Teater, kommer bestyrelsen til at bestå af:

  • Ulla Röttger, direktør for I/S Amagerforbrænding
  • Carsten Rode, professor, sektionsleder for Bygningsfysik og Installationer, Institut for Byggeri og Anlæg, DTU
  • Anders Nørskov, direktør i CEDI
  • Gøsta Knudsen, stadsarkitekt i Århus Kommune,
  • Eva Steensig, sociolog og stifter af Lighthouse Cph A/S
  • Christina Hvid, tidligere adm. direktør for Danske Slagterier

- Jeg er meget tilfreds med, at vi nu kan præsentere en stærk bestyrelse for det nye Center for Energibesparelser. Centeret får en helt central rolle i den fremtidige energispareindsats med at fremme besparelser i virksomheder, hos private og i det offentlige. Derfor er der også lagt vægt på, at bestyrelsen har den faglige viden om energispareområdet, kampagner og kendskab til markederne, som en sådan indsats kræver. Jeg er overbevist om, at centerets bestyrelse og sekretariat sammen står godt rustet til at løfte opgaven, siger klima- og energiminister Lykke Friis.

En af bestyrelsens væsentligste opgaver i den kommende tid bliver at tegne de overordnede linjer for Center for Energibesparelser indsats.

Bestyrelsesformand Erik Jacobsen siger:
- Bestyrelsen har en stor og vigtigt opgave foran sig. Vi skal sikre, at Center for Energibesparelser bliver en central aktør på energispareområdet, der medvirker til en effektiv energispareindsats. Det skal vi gøre både ved at tænke nyt, men også ved at tage højde for de gode erfaringer og den goodwill der er opbygget i løbet af Elsparefondens virke. Det er en spændende udfordring, som jeg og resten af bestyrelsen ser frem til at komme i gang med.

Center for Energibesparelser blev oprettet 1. marts 2010, og har til formål at fremme omkost-ningseffektive energibesparelser i virksomheder, husholdninger og det offentlige. Det skal bl.a. ske ved at understøtte den indsats, der allerede gøres af mange forskellige aktører – ikke mindst energiselskaberne. Centeret erstatter Elsparefonden, og finansieres af Elsparefondens hidtidige bevilling på ca. 90 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.101