23948sdkhjf

Bestyrelsesmedlem trækker sig fra Syd Energi

Et nyvalgte bestyrelsesmedlem i Syd Energis bestyrelse trækker sig med øjeblikkelig virkning. Han beskyldes for at have forholdt informationer om sit ansættelsesforhold i Scanenergi i forbindelse med sit kandidatur.
Peter L. Nielsen begrunder sin beslutning i følgende erklæring:

- Man kan altid diskutere, om jeg har prioriteret indholdet i valgbrochure og valgtale korrekt. Tid og plads var meget begrænset (1300 anslag hhv. 1½ minut), så det var også et prioritetsspørgsmål. Til sammenligning kan oplyses, at denne erklæring fylder knap 2400 anslag. Jeg vurderede, at problemstillingen omkring mit job i Scanenergi var begrænset, da konkurrenceforholdene mellem Scanenergi og Syd Energi er meget perifere i forhold til begge selskabers primære kerneforretning.

- Scanenergi er et energihandels- og rådgivningsselskab ejet af 2 norske og 18 midt- og vestjyske elselskaber. Scanenergi's kerneforretning er salg af energi, energirådgivning og energistyringssystemer til erhvervslivet og den offentlige sektor. Scanenergi leverer endvidere el til ejerkredsens private andelshavere i midt- og vestjylland.

- Syd Energi derimod er et elselskab, hvis kerneforretning er elforsyning og bredbånd til selskabets andelshavere, der er regionens virksomheder, offentlige institutioner og private.


Et habilitetsproblem
Syd Energi er i indirekte konkurrence med Scanenergi på to relativt perifere områder.
  1. Syd Energi har en ejerandel på 10 % i elhandelsselskabet Energi Danmark. Energi Danmark er i direkte konkurrence med Scanenergi.
  2. Syd Energi har en ejerandel på 55 % i energirådgivningsselskabet Enervision, der effektuerer den energibesparelsesforpligtelse, Syd Energi er pålagt af myndighederne, skriver Peter L. Nielsen og fortsætter sin erklæring:
- Det er klart, at jeg har et habilitetsproblem i forhold til spørgsmål omkring de to selskaber. Jeg tog derfor også indledningsvis ordet på det første bestyrelsesmøde og gav en uddybende redegørelse overfor den øvrige bestyrelse.

- Men uanset perifere konkurrenceforhold og pladsbegrænsninger i valgmateriale mv. må jeg tage konsekvensen af, at man med rette kan bebrejde mig for ikke at have oplyst om mit ansættelsesforhold i Scanenergi op til bestyrelsesvalget. Jeg kan og vil ikke leve med, at der på nogen måde kan sættes spørgsmålstegn ved min integritet og troværdighed, eller at dette spørgsmål kan være en belastning for Scanenergi eller Syd Energi.

- Jeg har derfor besluttet, at jeg trækker mig fra Syd Energis bestyrelse med øjeblikkelig virkning,
slutter han erklæringen.

Formand for bestyrelsen i SYD ENERGI a.m.b.a., Jens Bahne Jørgensen udtaler:
- Jeg tager Peter L. Nielsens beslutning til efterretning.

Frem til det næste ordinære repræsentantskabsmøde i 2011 består bestyrelsen herefter af 13 bestyrelsesmedlemmer, nemlig de resterende 11 medlemmer, der er valgt af og blandt repræsentantskabets medlemmer samt de 2 medarbejdervalgte medlemmer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079