23948sdkhjf

Nyt dansk bioenergi-selskab ser dagens lys

Et nyt cleantech firma i Viborg, Sustainable Energy, samler en række af regionens bioenergi-selskaber med henblik på etablering i Kina, USA og Italien
Sustainable Energy er navnet på et det nye selskab, som er i fuld gang med etablering i både Kina og North Carolina i USA.

Bag virksomheden står de to Viborg direktører Magne Sandgaard og Leo Nørgaard.

Den danske leverandørkreds er stadig under opbygning, men i første omgang bliver det Skive firmaet A-Consult, der skal levere tankanlæg, Ørum virksomheden Passat Energi skal levere kedler og håndteringsanlæg, og Gosmer fra Odder, der skal levere biogasanlægget.

Dansk anlæg som demonstrationsprojekt i USA
Magne Sandgaard har igennem mange år haft tilknytning til North Carolina og har brugt det som udgangspunkt for sine amerikanske aktiviteter. Leo Nørgaard har med sin baggrund som civilingeniør stået bag opførelsen af flere fabrikker og etableringer af danske virksomheder i Kina, og har boet i landet i 8 år.

- Vi er blevet opfordret til at hjælpe staten North Carolina i gang med bioenergi, herunder også overførsel af den betydelige miljøteknologi og -lovgivning, som vi i Danmark råder over. North Carolina er en meget betydelig svineproducent med 10 mio. svin og et betragteligt antal kyllingefarme. Etableringen af det første danske biogasanlæg, der skal tjene som demonstrationsanlæg, vil ske i form af et dansk-amerikansk joint-venture. Vi satser på mindre gårdanlæg, som er økonomisk overkommelige, når nogle landmænd går sammen om etableringen, siger Magne Sandgaard.

Kinesere skal være fremtidige partnere
- I Kina er der en eksplosiv vækst i miljøindsatsen og det er nu, at danske virksomheder skal melde sig på banen, hvis de vil have del i markedet. Kineserne ved godt, at Danmark er et foregangsland på miljøområdet. Dette handler ikke om at flytte arbejdspladser til Kina; det handler om at udvide sit marked og dermed sikre danske og grønne arbejdspladser. Kineserne er og bliver vores fremtidige partnere og ikke konkurrenter. Passat Energi er et eksempel på, at knowhow indenfor svejsning har gjort virksomheden til en af de bedste kedelproducenter, siger Leo Nørgaard.

Kinesisk delegation besøger jyske bioenergiselskaber
I de kommende dage gennemfører en kinesisk delegation bestående af højtplacerede beslutningstagere besøg hos en række af regionens bioenergivirksomheder.

Delegationen skal besøge Passat Energi, Morsø Bioenergi og Lemvig Biogasanlæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125