23948sdkhjf

Oppositionens klimavison baseret på tre simple principper

Oppositionen har netop lanceret sit udspil til en klimavision. Visionen hviler på tre grundlæggenden principper: Stop for energispild, Kun grøn energi - og Grøn erhvervsudvikling.
- Vi vil tage ansvar for fremtidens klima. Derfor fremlægger en samlet opposition nu en plan for et Danmark uden kul, olie og gas. Hvis vi skal undgå kritiske temperaturstigninger på over 2 graders celsius, er der brug for en ambitiøs omstilling af vores energiforbrug, skriver SF i en pressemeddelse på vegne af de fire partier Socialdemokratiet, Radikale, Enhedslisten og SF.

Omstillingen vil samtidig sikre Danmark en stærk erhvervsmæssig placering, når det gælder fremtidens klimateknologier, og dermed sikre øget beskæftigelse og konkurrencedygtighed.

- Som vært for COP15 formåede regeringen ikke at løfte opgaven. Og når det kommer til egne mål, har Danmark ikke andre mål end de 2020-mål, der er besluttet i EU. Men vi har stadig en chance for at gøre arbejdet ordentligt. Efter COP15-fiaskoen er det blevet endnu vigtigere at vise verden, at en omstilling til vedvarende energi er mulig, lyder det fra oppositionen.

Målsætning 2050
Vores målsætning er at gøre Danmarks energiforsyning helt fri for fossile brændsler inden 2050. El- og varmesektoren gøres uafhængig af kul, olie og gas allerede i 2035, mens vi forventer, at det vil tage op mod 15 år mere for transportsektoren.

Drivhusgasser kommer ikke kun fra brug af kul, olie og gas, men vores energiforbrug udgør den største andel af vores drivhusgasudledninger. Derfor sikrer denne plan, at Danmarks lægger sig i front og bidrager til, at EU forpligter sig til at reducere de samlede udledninger af drivhusgas med minimum 30 % i 2020.

Nogen vil mene, at det vil koste os dyrt at realisere denne energivision. Vi mener, det er århundredets bedste investering. Danmark skal under alle omstændigheder investere milliarder i vores energiforsyning de næste 40 år. Visionen er baseret på, at vi konsekvent fokuserer på de samfundsøkonomisk bedste investeringer i grøn energi og energibesparelser.

Baseret på tre grundlæggende principper
  1. Stop for energispild: Vi skal udnytte ressourcerne så optimalt som muligt med et langt mere effektivt energiforbrug og minimalt energispild.
  2. Kun grøn energi: El og varmeforsyning skal være fri for fossile brændsler i 2035, hele energisystemet i 2050. Derfor skal alle nye investeringer i energi allerede nu være grønne.
  3. Grøn erhvervsudvikling: Omstillingen til et nyt energisystem skal skabe nye job og nye markeder for dansk erhvervsliv.stemet i 2050. Derfor skal alle nye investeringer i energi allerede nu være grønne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094