23948sdkhjf

Solceller og solfangere skal reducere CO2-udledningen i Hørsholm Kommune

Hørsholm Kommune vil reducere CO2-udledningen med 23% på kommunens ejendomme. Det skal ske ved hjælp af solceller og solfangere.
Hørsholm Kommunalbestyrelse har vedtaget at starte første del af en energirenovering af kommunens ejendomme. Planen er, at energirenoveringen fortsætter i 2011 og 2012.

Kommunens bygninger energirenoveres
Energirenovering betyder, at isolering, døre, vinduer og tekniske anlæg på kommunens bygninger føres op til tidssvarende niveau energimæssigt. De konkrete indsatser er baseret på de lovpligtige energimærkninger af bygningerne, som kommunen fik udført i 2009.

Solceller og solfangere skal bidrage til energiproduktionen
Sideløbende etablerer kommunen vedvarende energikilder på nogle af kommunens bygninger. Biblioteket/Trommen, Materielgården/brandstationen, Rådhushallen og Hørsholm Skole får tilsammen etableret 2000 kvm solceller, som vil producere ca. 200.000 kwh pr. år, hvilket svarer til et energiforbrug på ca. 440.000 kr. årligt. Resultatet er en reduktion af CO2-udledningen på ca. 100 ton årligt.

Tre af bygningerne – på Materielgården/brandstationen, Rådhushallen og Hørsholm Skole – får også samlet ca. 250 m2 solfangere til varmt brugsvand. Solfangerne vil tilsammen producere ca. 108.000 kwh årligt, hvilket svarer til et energiforbrug på 70.000 kr. (Omregnet fra fjernvarme/naturgas som er billigere end kwh). og en reduktion af CO2-udledningen på ca. 25 ton årligt.

Hørsholm Kommune forfølger klimamål
Gennemførelsen af disse energiinvesteringer vil samlet medføre en anslået reduktion i CO2-udledning på ca. 1.250 tons på kommunens ejendomme, hvilket svarer til en reduktion af CO2-udledningen på 23%.

Det er dog ikke alene kommunens bygninger, som er energiforbrugere og dermed afstedkommer CO2-udledning. Blandt andet vejbelysning og kørsel i kommunen biler bidrager også til CO2-udledning. Der er dog ingen tvivl om, at energirenoveringen af kommunens bygninger understøtter Hørsholm Kommunes mål som klimakommune, hvor hele kommunen som virksomhed ønsker en samlet CO2-reduktion på 2% i 2010 og 2011 stigende til 4% i perioden 2012 til 2014.

Miljø- og Planlægningsudvalgsformand i Hørsholm Kommune, Peter Antonsen (T), siger:
- Med disse energiinvesteringer viser vi, at Hørsholm Kommune mener det alvorligt, når vi siger, vi vil reducere CO2-udledningen og være klimabevidste. Vi forfølger de opsatte mål og lever op til vores status som klimakommune.

Det forventes, at udgifterne til de samlede energiprojekter bliver 54 mio. kr. Udgifterne finansieres via lån fra staten til energibesparende foranstaltninger. Derudover forventer kommunen at anvende ca. 16 mio. kr. fra bygningsvedligeholdelsespuljer for 2010 til 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093