23948sdkhjf

Nye energiaftaler med Rusland

Danmark og Rusland har underskrevet tre samarbejdsaftaler på klima og energi-området, der giver danske virksomheder bedre mulighed for at sælge energiløsninger til Rusland.
De to energiaftaler om prioriteret erhvervssamarbejde og samarbejde omkring energieffektive klimaprojekter i Rusland samt en overordnet aftale om modernisering af energi, bolig, infrastruktur og landbrug åbner mange døre for Ruslands store klima- og energipotentiale.

- Med energi- og klimaaftalerne får vi på samme tid skabt en sikker ramme for fremtidige energiprojekter i Rusland og et bedre finansieringsgrundlag for initiativer inden for energieffektiviseringer og omlægning til vedvarende energi. Det kommer danske virksomheder til gode, sikrer overførsel af energiteknologi og får skabt nye bæredygtige klimaprojekter i Rusland, siger klima- og energiminister Lykke Friis.

Fælles forståelse
De tre aftaler danner også rammen for en fælles forståelse og prioritering af miljø, klima og energispørgsmål.

Aftalen om energieffektive klimaprojekter sikrer at de energieffektiviseringer, som danske virksomheder og staten har udviklet inden for rammerne af Kyoto aftalens Joint Implementation mekanisme, prioriteres af begge landes regeringer.

Dermed skabes trygge forhold for målrettede investeringer og indsatser i Rusland og i sidste ende også konkrete CO2 besparelser.

Knytte virksomheder
Aftalen om energisamarbejde vil gennem en handlingsplan knytte danske energi- og cleantech virksomheder tættere sammen med det russiske marked ved besøg, erfaringsudveksling og konferencer og workshops.

Joint Implementation aftalen bliver underskrevet af klima og energiminister Lykke Friis og den russiske vice-minister for økonomisk udvikling, Mr. Voskresensky, mens Energisamarbejdsaftalen underskrives af Lykke Friis og den russiske viceminister for energi, Anatoliy Yanovskiy.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078