23948sdkhjf

Brørup Fjernvarme et skridt nærmere flisanlæg

Trods modargumenter fra Dong fik Brørup Fjernvarme opbakning fra kommunens teknik- og miljøudvalg til planen om opførelsen af et flisanlæg.
Brørup Fjernvarmes planer om opførelse af et flisanlæg var i sidste uge til behandling i Vejen Kommunes teknik- og miljøudvalg. Og trods indsigelser, fra blandt andre Dong, besluttede udvalget at lade Brørup Fjernvarme gå videre med planerne.

– Vi har vurderet, at den beregning, der er foretaget af Brørup Fjernevarmes konsulent er troværdig, så den læner vi os op ad, siger udvalgets formand, Jørgen Bruun til JydskeVestkysten, mens Aslak Skjøth stemte i mod projektet med den begrundelse at sådanne anlæg ikke skal placeres i en bymidte.

– Men her er der foretaget en beregning på en alternativ placering uden for byen, men det viste sig, at det ville blive alt for dyrt. Vi taler altså om et enkelt eller halvandet læs flis i døgnet. I bymidten har vi jo i forvejen lastbiler, der kører med varer til Brugsen, siger Jørgen Bruun om den indvending.

Det har været afgørende for udvalget, at det nye flisværk vil sikre forbrugerne en fornuftig pris i fremtiden, og at anlægget kan give en årlig besparelse på 1971 tons CO2.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078