23948sdkhjf

Silt bremser solvarmeprojekt i Dronninglund

Dronninglund Fjernvarmes planer om opførelse af et kæmpe solvarmeanlæg bremses nu af vandmættet silt i jorden på byggegrunden.
Dronninglund Fjernvarme vil etablere et kæmpe solvarmeanlæg ved Nordre Ringgade nord for Dronninglund. Planerne besværliggøres nu af forekomster af vandmættet silt i jorden, samtidig med at det bliver nødvendigt at sænke grundvandet ved etablering af anlægget. Dermed bliver omkostningerne for dyre, skriver Nordjyske.dk.

Nu leder fjernvarmen og Brønderslev Kommune efter et mere egnet areal, mens projektet midlertidigt tages ud af kommuneplanen.

Projektet indeholder etablerering af et solfangeranlæg, varmelager og tilhørende bygninger.

Om silt
Silt er en jordtype med jordpartikler af en kornstørrelse mellem 0,002 og 0,063 mm. Materialet er så finkornet, at man kun lige med nød og næppe kan føle partiklerne ved at gnide lidt af silten mellem fingrene.

Silt er et besværligt stof at have med at gøre. Hvis en siltrig jord behandles som sandjord (forårspløjning), klumper den og bliver stenhård, men hvis man behandler den som lerjord (efterårspløjning), så bliver den til pulver og fyger i forårstiden / Wikipedia.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078